Dalgıçlar Myndos Antik Kenti'nin dibini temizledi

Dalgıçlar Myndos Antik Kenti'nin dibini temizledi

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde, dalgıçların katılımıyla Myndos Antik Kenti temizliği etkinliği yapıldı

MUĞLA: Tarihi Myndos Antik Kenti Gümüşlük Mahallesi'nde, Bodrum Belediyesinin "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla yürüttüğü deniz dibi temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi Dalış Takımı'nda görevli 8 dalgıcın katıldığı etkinlikte, denizden şişe, akü, otomobil lastiği, masa, sandalye, kova gibi çok sayıda atık çıkartıldı.

Teknelere alınan atık malzemeler, görevliler tarafından limana getirildi. Burada sergilenen atık malzemeler, daha sonra temizlik işçilerince bölgeden alındı. Temizlik çalışmasını, antik kente gezi için gelen yabancı turistler de dikkatle izledi.

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Vekili Mehmet Gökdemirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeden geçen yıla göre daha fazla çöp çıkarttıklarını söyledi.

Çevre temizliğine duyarlı olunması çağrısı yapan Gökdemirel, "Öğrencilere ve vatandaşlara bu farkındalığı tekrar anlatmaya çalışacağız. İnsanların denizi kirletmemesi için daha dikkatli davranmaya davet ediyorum." dedi.

- Dalgıç çift birlikte temizledi

Temizlik çalışmalarına dalgıçlık yapan Kader ve Serdal Ayran çifti de destek verdi. Yaklaşık bir saat deniz dibinde kalarak atık malzeme çıkartan çift, vatandaşlardan ilgi gördü.

Kader Ayran, deniz dibinin çok kirli olduğunu ifade ederek, "İlk kez böyle bir etkinliğe katılıyorum. İki yıllık dalgıcım. Eşim ile birlikte daldık ve atık malzeme çıkardık. İnsanları doğayı, çevreyi daha temiz tutmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Serdal Ayran da kış aylarını yurtdışında geçirdiklerini belirterek, "İnsanlar köpekbalığı tehlikesiyle denize giremiyorlar. Burada pırıl pırıl denizimiz var, buna önem vermiyoruz. Şişeleri artık denizden çıkartmamalıyız. Denizde sadece mozaikleri görmeliyiz." dedi.

Yaklaşık iki saat süren temizlik çalışması, sualtı kameralarınca da görüntülendi.


AA  Ali Ballı


Benzer Haberler & Reklamlar