Cultural Heritage Game Jam'de En İyi Sanat ödülü Valorium'a verildi

Cultural Heritage Game Jam'de En İyi Sanat ödülü Valorium'a verildi

İstanbul Aydın Üniversitesi ekibinin kültürel mirasın korunmasına katkı için geliştirdiği Valorium adlı oyun, uluslararası Cultural Heritage Game Jam yarışmasında En İyi Sanat ödülüne layık görüldü.

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı ile Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerinden oluşan ekip, geliştirdikleri “Valorium” adlı oyunla, “Cultural Heritage Game Jam” adlı uluslararası oyun geliştirme yarışmasında “En İyi Sanat” dalında ödüle uzandı. 

72 farklı ülkeden 856 ekip tarafından yapılmış 116 oyunun bulunduğu yarışma, kültürel mirasın korunmasına yönelik fikirlerin oyunlaştırılması temasıyla gerçekleştirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kültürel Miras Koordinasyon Komitesi ve Global Game Jam işbirliğiyle düzenlenen yarışmaya  İstanbul Aydın Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Alperen Erol, Buğra Şimşek, Can Teknikel, Berkay Emir Çufadar, Sudenas Türkmen, Oğuz Mazak, İbrahim Torus, Furkan Tatarlı, Özhan Acar, Sude Naz Fakir ve Muhammed Kayacan’dan oluşan ekibin geliştirdiği Valorium isimli oyunla katıldı. 

Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üy. Selin Süar Oral danışmanlığında, Öğr. Gör. Kadir Berat Akdemir mentorluğunda ve Arş. Gör. İzzet Salcı koordinasyonunda geliştirilen Valorium isimli oyun “En İyi Sanat” dalında ödüle layık bulundu. 

Büyük Jüri ödülünün Peru, İsveç ve İran’da yaşayan oyun tasarımcılarından oluşan çok uluslu bir grubun tasarladığı “Purunmachu” isimli oyuna verildiği yarışmada Tayland, Amerika, İtalya, Bulgaristan, Cezayir ve İspanya farklı kategorilerde ödüllendirildi.

Dijital oyunlara yönelik yarışmaların sayısının son yıllarda arttığını belirten ekip lideri ve İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selin Süar Oral, dünyada büyük bir hızla ivmelenen oyun sektörünün bu anlamda tüm sektörler içerisine entegre edilerek büyük atılımlar yaptığının altını çizdi. Oyunun yalnızca eğlence olmadığını, hükümetlerin de devlet politikalarını ve sürdürülebilirlik planlarını oluştururken bu alana büyük yatırımlar yapmaya başladığını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Oral, “Şüphesiz ki yarışmalarda seçici kurulun beğeni kriterleri başarının ölçütü sayılamaz, ancak her geçen saniye oyunlara merak salan ve oyun üreten bireylerin görünürlüğünün artması ve oyun geliştiricilerinin dünya pazarında yer bulabilmesi için yarışmalarda boy göstermek çok önemli. Bu açıdan öğrencilerimizin birçok katılımcıyı geride bırakarak ülkemizin ismini temsil etmeleri ve bu alanda ustalıklarını ispatlamaları çok değerli.” dedi.

Valorium oyunu hakkında daha geniş bilgiye https://alperenerll.itch.io/valorium linkinden ulaşabilirsiniz


Benzer Haberler & Reklamlar