Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri sergisi bilimi masallarla sevdiriyor

Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri sergisi bilimi masallarla sevdiriyor

5 Şubat’tn bu yana sibernetik dehası ve 13. yüzyıl mekanik biliminin öncüsü Cezeri’nin eserlerinin ziyaretçilere sunulduğu, Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri sergisi, masal atölyeleriyle de minik ziyaretçilere unutamayacakları bilimsel güzellikler vaat ediyor.

12. ve 13. yüzyıllarda, Artuklu Sarayı’nın toplamda 26 yıl başmühendisliğini yapmış, mekanik biliminin öncü isimlerinden Cezeri’nin eserleri Uniq Expo’da, “Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri” adıyla sergileniyor. 15 Şubat’ta kapılarını açan sergi, “bir bilim tarihi arkeolojisi” sayılabilecek yapısıyla, 7'den 77'ye her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekiyor.

Cezeri'nin Olağanüstü Makineleri Sergisi'de Cezeri’nin birbirinden ilginç makineleri ve Türk-İslam sanatının estetik ve tarihi unsurları dışında; Antik Çin, Mısır, Yunan ve çağdaş Batı medeniyetlerinin bilim adamları da mekanik tarihinden çeşitli örnekleri yer alıyor.

Her pazar 12.00-16.00 saatleri arasında UNIQ Expo’da masal atölyeleri ücretsiz

Açıldığı günden bu güne yaklaşık 30 bin kişiyi ağırlayan “Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri” sergisi bu kez çocukları Cezeri’nin ve bilimin büyülü dünyasına götürmeye hazırlanıyor.

Sergide düzenlenecek Masal Atölyesinde çocuklar, İstanbul Masal Okulu Kurucusu Necibe Gümüşkaya Bozkurt’un anlatımıyla, mekanik bilimini masal tadında öğrenecek, Anadolu’nun en büyük mucidi Cezeri'nin görkemli dünyasına eğlenceli bir yolculuk yapacaklar. UNIQ Expo’da her pazar 12.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek masal atölyelerine minik ziyaretçiler ücretsiz olarak katılabilecek.

Sergilenen makinelerin çalışma disiplinleriyle çocukların düşünme biçimine ve hayal güçlerine pozitif bir etki yaratan sergi, bugüne dek 120’den fazla okulu ağırladı.

“Tarihine bak, geleceği yaz!” sloganıyla misafirlerine geçmiş, şimdi ve gelecek arasında uzun bir yolculuk sunan, her detayı incelikle düşünülmüş “Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri” sergisi 15 Haziran'a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Biletler Biletix.com'dan alınabiliyor

Tam 34.00 TL
Öğrenci 16.00 TL
Aile Bileti 68.00 TL

Serginin ziyaret saatleri

Pazartesi:12.00-18.00
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma: 10.00-18.00
Hafta Sonları: 10.00-19.00

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar