Çeşme Festivali, Balkan rüzgarları estirmeye hazırlanıyor

Pandemi öncesinde 2019’da 25 yıl aradan sonra yeniden gerçekleştirilen Çeşme Festivali’nin ikincisi Balkan teması ile 22-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde yerli ve yabancı sanatçıların yanı sıra Balkan kültürünün tanıtılacağı work shop’lar gerçekleştirilecek.

Özellikle 1980 ve 90’lı yıllarda adından en çok söz ettiren festivaller arasında yer alan Çeşme Festivali’nin basın lansmanında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamaya hazır olduklarını söyledi. Balkan müziğinin en iyi örnekleri festival boyunca Çeşme ve Alaçatı’da kurulacak sahneler ile ziyaretçilerle buluşacak.

Oran, ilkini “Ege’nin İki Yakası” teması ile 2019’da gerçekleştirdikleri festivalde bu yıl Balkan rüzgarı eseceğini ifade etti. Oran, Çeşme’nin zenginliklerini korumak ve dünyayla paylaşmak için çalıştıklarını belirterek, “Koşulsuz sevgiyle geleceğe yeniden umutla bakmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Sanatın iyileştirici gücüne olan inancımızla, Çeşme’nin sanatla bağını günden güne güçlendiriyoruz” dedi.

Dünyayla umut, hoşgörü ve sevgiyi paylaşacaklarını ifade eden Oran, “Dünyaya umut ve sevgi mesajı vermek için herkesi Çeşme Festivali’mize bekliyoruz” açıklamasında bulundu

Oran, Çeşme Festivali efsanesini 2019’da tekrar başlattıklarını, iki yıl pandemi arasından sonra bu yıl Balkan teması ile tekrar gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Balkanlar ile kimsenin koparamayacağı köklü genetik, tarihi ve kültürel bağlarımız var. Çeşme Festivali Balkan Günleri’nde bu köklü bağların müziğini, gastronomisini, zenginliğini paylaşarak dünyaya izleteceğiz. Shantel, Suzan Kardeş gibi sanatçıların yanı sıra İlber Ortaylı, Murat Meriç gibi isimlerle Balkan müziği ve tarihiyle ilgili söyleşiler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Lansmanın ardından basın mensupları ile yenilenen Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Oran, sahil şeridinde gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Halkın ücretsiz yararlanabileceği hizmetleri faaliyete geçireceklerini ifade eden Oran, “Çeşme’nin aort damarına by-pass yaptık” dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar