Carraro Gelibolu Triatlonu ödülleri verildi

Carraro Gelibolu Triatlonu ödülleri verildi

'2018 Troya Yılı' etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gelibolu Yıldızspor Triatlon Takımı sporcusu Doğukan Varol anısına düzenlendi.

Çanakkale'de, Troya Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne kabulünün 20'nci yıldönümü dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen '2018 Troya Yılı'etkinlikleri kapsamında, Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Kabatepe Eski Jandarma İskelesi alanında yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen Carraro Gelibolu Triatlonu gerçekleşti.

Troya Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Carraro Gelibolu Triatlonu’nda çok sayıda ulusal ve uluslararası sporcu Çanakkale’de ağırlandı.

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Gestaş'ın katkıları, ACCELL Bisiklet ana sponsorluğu ile gerçekleştirilen triatlon Gelibolu ilçesi Hamzakoy Bölgesi’nde hayatını kaybeden Gelibolu Yıldızspor Triatlon Takımı sporcusu Doğukan Varol anısına düzenlendi.

Carraro Gelibolu Triatlonu ödülleri dağıtıldı

Sabahın erken saatlerinde Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş'ye ait 'Gelibolu' isimli feribotla start alanına hareket eden sporcular, Anzak Koyu açıklarında feribottan denize atlayarak start verdikleri yarışta, 1.9 kilometre yüzme, 90 kilometre bisiklet ve 21 kilometre koşu etaplarını tamamlayarak finishe ulaştılar.

Erkeklerde sırasıyla; Kutsal Batuhan Şanlı, Murat Güney, Hüseyin Onur Aydemir, kadınlarda; Buse Aygün, Elena Salmina, Pınar Çalışkan 1.2. ve 3.’lük derecelerine layık görüldü.

Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz ve Gençlik Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp'ın katılımıyla gerçekleştirilen startta bir konuşma yapan Vali Yrd. Turan: “Bu yıl Gelibolu Triatlonu'nun 2'ncisi ülkemizin en güzel noktalarından birisi olan Tarihi Yarımadamızda düzenleniyor. Buraya gelen yerli, yabancı yarışmacılarımız bu yörenin tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini görmüş oluyor. Biz de Çanakkale Valiliği olarak tüm kurumlarımızla bu faaliyeti destekliyoruz. Amacımız, önümüzdeki yıllarda da dünya çapında bilinen, tanınan uluslararası katılımın çok yüksek olduğu bir yarışmanın olması. Önümüzdeki yıl inşallah geniş katılımlarla devam edecek. Bu sene 500 civarında sporcu katıldı. Önümüzdeki yıllarda ise sporcu sayısının iki binlere, üç binlere kadar çıkması hedefleniyor. Tabii 2018 Troya Yılı olması sebebiyle de ayrıca bir önem taşıyor. Tüm dünyada Troya Yılı'nın tanıtımını Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde yürütüyoruz. Bu Triatlon etkinliği de Troya'nın, Troya Yılı’nın ve Çanakkale'nin tanıtımına ciddi bir katkı sağlayacaktır" dedi.

2018 Troya Yılı’nda 2. düzenlenen Triatlon, dereceye giren sporculara ödülleri takdim edilmesiyle sona erdi.


Benzer Haberler & Reklamlar