Bursa'da definecileri ölüme götüren 'Eşkıyanın hazinesi' söylentisiymiş

Bursa'da definecileri ölüme götüren 'Eşkıyanın hazinesi' söylentisiymiş

Bursa'nın İznik ilçesinde gazdan zehirlenen ve biri ölen definecilere gözcülük yaptıkları belirlenen ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 4 kişi, 'eşkıyanın hazinesi'nin bölgede bulunduğu söylentisi üzerine kaçak kazı yaptıklarını söyledi.

Bursa'da önceki gün saat 20.30 sıralarında, İznik İlçesi Elbey Mahallesi Kızıltepe mevkiinde, define bulmak için mağaraya giren 8 kişi, içinde günlerdir açtıkları kuyuyu yine kazmaya başladı. Ancak yaklaşık 30 metre derinliğindeki kuyudakiler, bir süre sonra fenalık geçirdi. Bu sırada içlerinden biri kuyudan güçlükle kendini dışarı attı, kendilerine gözcülük yapanlara haber verdi.

DHA'nın haberine göre ihbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 120 kişilik ekip, dağlık bir bölgede bulunan mağaraya yürüyerek güçlükle ulaşabildi. Ekiplerin yaklaşık 13 saatlik çalışması sonucu 7 kişi tek tek kuyudan çıkarıldı.

Oksijen tedavisi uygulandıktan sonra ambulanslarla hastaneye kaldırılan definecilerden Mümin Sarıdoğan (60),doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. H. S. (39) ile Ö. K. (35), R. E. (58), G. K. (46), N. E. (48) ve A. M. (45) ise hastanede tedaviye alındı.

51 metre derinliğindeki mağarada jenaratörden sızan gazdan zehirlenen 6 defineciden birinin, daha önce de aynı bölgede yakalandığı ve hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Definecilere gözcülük yaptıkları belirlenerek gözaltına alınan 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yaralı olarak kurtarılan 6 definecinin Bursa Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam ediyor. Definecilerden Ö. K.'nin sağlık durumunun kritik olduğu ifade edildi. Olayda hayatını kaybeden definecilerden Mümin Sarıdoğan'ın Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

Diğer taraftan, definecilere gözcülük yaptıkları belirlenen ve gözaltına alınıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 4 kişinin ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheliler, jandarmadaki ifadelerinde Kocaeli'nde buluştuklarını, kaçak kazıyı R. E'nin (58) organize ettiğini iddia etti. Şüpheliler, geçmişte kanun kaçağı olarak dolaşan bir 'eşkıyanın hazinesi'nin bölgede bulunduğu söylentisi üzerine Kocaeli'nden İznik'e geldiklerini söyledi. Şüphelilerin üzerinden mağaranın planı da çıktı.


Benzer Haberler & Reklamlar