Bulgaristan’ın Türkiye sınırındaki Kapitan Andreevo Gümrük Kapısında, sürücülüğünü Türk vatandaşının yaptığı bir TIR’da tarihi eser niteliği taşıyan yüzlerce sikke ve antik obje yakalandı.
Bulgaristan’ın Türkiye sınırındaki Kapitan Andreevo Gümrük Kapısında, sürücülüğünü Türk vatandaşının yaptığı bir TIR’da tarihi eser niteliği taşıyan yüzlerce sikke ve antik obje ele geçirildi.
Edirneensonhaber.com sitesinden Mehmet Güzey'in haberine göre; sürücülüğünü Türk vatandaşının yaptığı ve Türkiye’den Almanya’ya yük taşıyan TIR, Bulgarisitan’a giriş yapmak üzere Kapitan Andreevo Gümrük kapısına geldi. Kontrol noktasında TIR şoförü, Bulgar gümrük memurlarına Türkiye’den Almanya’ya yük taşıdığını belirten belgeler sundu. Bulgar gümrük memurları risk analizi kapsamında TIR’ı detaylı aramaya tabi tuttu.
Yapılan kontrollerde TIR dorsesinin dolabında tarihi eser niteliği taşıyan 307 sikke ve 11 antik eşya ele geçirildi.
Tarihi eserlere el konulurken, TIR sürücüsü hakkında adli işlem başlatıldı.


Safranbolu Uluslararası Safran Festivali başladı
Kastamonu Taşköprü'de çiftçi, tarlasını sürerken lahit buldu.
Atatürk’ün arkeoloji mirası: Anadolu tarihsel mirasına sahip çıkma ve koruma mücadelesi
Gölyazı’daki Apollonia ad Rhyndacum’daki antik tiyatroda seyirci basamakları arasında mezar bulundu