Bolu'da kayıp 3 gizemli sütundan 2'si bir villadan çıktı, birinin izi bulunamadı

Bolu'da kayıp 3 gizemli sütundan 2'si bir villadan çıktı, birinin izi bulunamadı

Bolu’nun Gövem köyünde tam olarak ne zamana ait ve hangi yapının parçası olduğu anlaşılmayan 3 tarihi sütunun kaybolduğunu haber alan Bolu Müzesi yetkilileri harekete geçti. Kayıp sütunlardan 2 tanesi Kahve Dünyası’nın sahipleri olan Altınkılıç ailesinin villasında bulundu. Üzerinde resim ve yazılar olduğu belirtilen ücüncü sütun ise henüz bulunamadı.

İHA'nın haberine göre 250 yıl önce kurulan Bolu merkeze bağlı Gövem Köyü'nde tam olarak ne zaman ait ve hangi yapının parçası olduğu bilinmeyen 3 tarihi sütun vardı. 

3 adet tarihi sütun 2021 yılında bulundukları yerden kayboldu. Sütunların yerinden kaybolduğunu fark den köylüler durumu Müze Müdürlüğü yetkililerine haber verdi. Köylüler sütunları muhtarların sattığını iddia ettiler. Bunun üzerine köyün yeni ve eski muhtarları ifadeye çağrıldı.

Köyde araştırma yağan Müze Müdürlüğü yetkilileri sütunlardan iki tanesinin lüks bir villanın bahçesinde olduğunu tespit ettiler. Söz konusu villanın sahibi olan Altınkılıç ailesinin ünlü Kahve Dünyası markasının sahipleri olduğu anlaşıldı.  

Villada bulunan 2 tarihi adet sütun, kepçe ve traktörlerin yardımı ile Bolu Müzesi'ne taşındı.

Ancak üzerinde yazı ve resim olduğunu belirtilen üçüncü sütun bulunamadı. 

Sütunları sattığı iddia edilen muhtarı U. Ö., yol genişletme çalışması sırasında toprağa gömülü duram sütunları  Altınkılıç ailesi fertlerinin istediğini ve kendisinin de almalarına izin verdiğini iddia etti.


Benzer Haberler & Reklamlar