Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'den ücretsiz etkinlikler

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'den ücretsiz etkinlikler

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali; şehrin önemli kültür-sanat merkezlerinde kaçırılmaması gereken etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Hangi noktada hangi etkinliğe ücretsiz katılım mümkün? İşte meraklılarına mekanlar ve etkinlikler:

Sanatseverleri 28 Mayıs’tan bu yana farklı branşlardan dünyaca ünlü sanatçılarla buluşturan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, Atatürk Kültür Merkezi’nden Galataport’a uzanan 4,1 kilometrelik festival rotasında sanatseverleri kültür-sanat etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyor. Beyoğlu Kültür Yolu’nun ön plana çıkan merkezlerinden Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi, Tarihi Maksim Sahnesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Galata Mevlevihanesi, MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ve Galataport İstanbul festival kapsamında kaçırılmaması gereken üretsiz etkinlikler sunuyor.

 Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi

Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun “Kalamış’tan Narmanlı’ya” başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Eserleriyle Türk sanatına damga vuran Eyüpoğlu’nun aile koleksiyonundan bir seçki sunan sergide, sanatçının otoportre eserlerinin yanı sıra farklı malzemeler ve tekniklerle ürettiği Kariye Camii, Köylü Ana, Ebabil Kuşu, Beyazıt Aşık Veysel, İstanbul ve Kırmızı Ayak gibi birçok önemli eseri yer alıyor.

Tarihî Maksim Sahnesi

Tarihî Maksim Sahnesi, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali boyunca Dijital Obskürasergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Dijital Obsküra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü çıkışlı sanatçıların güncel fotoğraf çalışmalarını kapsamlı bir sergiyle sanatseverlere sunuyor. Kültürel değerlerin korunması, kentsel ve sosyolojik değişim, çevre tahribatı, iletişim çağında iletişimsizlik, şiddet ve küresel salgın gibi temalara odaklanan eserlerden oluşan sergi, 12 Haziran’a kadar Tarihî Maksim Sahnesi’nde ücretsiz gezilebilecek.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi 

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde Türkiye Fotoğraf Vakfı Üyeleri’nin eserlerini sergiliyor. Ödüllü fotoğrafçı İsmail Küçük, “Fotoğraflarla İstanbul” başlıklı kişisel sergisinde medeniyetler şehri İstanbul’dan çarpıcı kareler sunuyor. “Fotoğraflarla İstanbul” 12 Haziran’a kadar Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde ücretsiz gezilebilecek.  Karma sergi “Anadolu’dan Yüzler”, kadim Anadolu topraklarından kültür, mimari ve sosyal yaşantı planları içinde çekilmiş 24 çarpıcı fotoğraf sunuyor. Anadolu insanının yaşamından kesitler sunan sergi, 12 Haziran’a kadar Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde ücretsiz görülebilecek.

Galata Mevlevihanesi

Beyoğlu Kültür Yolu’nun manevi durakları arasında 1491’e uzanan köklü tarihiyle dikkat çeken Galata Mevlevihanesi, festival kapsamında İnsan ve İrfan Vakfı'nın hazırladığı birbirinden özel etkinliklere ve atölyelere ev sahipliği yapıyor. Galata Mevlevihanesi’nde 12 Haziran’da gün boyu düzenlenecek olan “Semâ, Semah, Devran”, semâ, semâh ve devran türlerini harmanlayarak bir ilke imza atacak. İstanbullular, postnişinliğini M. Fatih Çıtlak’ın üstlendiği etkinliğe ücretsiz katılabilecek.

Galataport İstanbul

Galataport İstanbul, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında özel bir sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor. Türkiye’nin ilk profesyonel kadın seramik sanatçısı Füreya Koral’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi için özel olarak tasarladığı eserler, Füreya Sergisi’nde sanatseverlere sunuluyor. Geleneksel Türk motiflerini yepyeni bir anlayışla yorumlayan ve Türkiye’de çağdaş seramik sanatının öncüleri arasında yer alan Koral’ın eserleri Galataport İstanbul G Blok’ta ücretsiz gezilebiliyor.

MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi

Türkiye’nin batılı anlamda ilk sanat müzesi olma özelliği taşıyan MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, festival boyunca seçkin koleksiyonunu sanatseverlere açıyor. Türkiye tarihinin en önemli arşivlerinden biri olan MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi koleksiyonu; Türk ve dünya sanatçılarına ait resim, heykel ve özgün baskı yapıtları, Antik ve Rönesans dönemlerine ait heykel mülajları ve müzeye bağış yoluyla gelmiş özel koleksiyonlardan oluşuyor.  Türkiye’de bugüne dek açılmış en kapsamlı Osman Hamdi Bey sergisi de festival boyunca MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Osman Hamdi Bey’in eserlerinin yanı sıra dünyasını da yansıtan sergi; portre, manzara ve oryantalist yapıtlar olarak üç bölüme ayrılıyor ve sanatçının 


Benzer Haberler & Reklamlar