Bayburt'ta Yeraltı Şehri Keşfedildi

Bayburt'ta Yeraltı Şehri Keşfedildi

Bayburt merkeze bağlı Salkımsu Köyünde köylüler tarafından eski çağlarda yapıldığı tahmin edilen kayalık içinde bir yeraltı şehri ve kaya kale bulundu.

Köylüler tarafından  Salkımsu Köyü'ne yaklaşık 2 km mesafede tepede tesadüfen bulunan kayalığın içinde insan kemikleri taştan oyulma yatak ve iki adet oda var ve köylüler yeraltı şehrinin tahmini 1500 yıllık olduğu düşünülüyor.

Bulunan odadan yukarı doğru iki farklı tünel gidiyor fakat köyüler kendi imkanlarıyla şimdilik sadece girişteki odalara ulaşabildi. Köylüler turizm açısından önem arz eden bu yerin bir an önce gün yüzüne çıkarılmasını istiyor.

Köylülerin iddiasına göre kayalıklardan 20 metre daha tepede bulunan alanda esas yaşam alanının ve yeraltı şehrinin olduğunu bu alanda çok eski çağlardan kalma mezarların olduğunu söylüyorlar.

İl Kültür Turizm müdür vekili Bekir Kurtoğlu ise Bayburt’un 3 bin yıl öne kurulan bir şehir olduğunu belirterek bu gibi tarihi değerlerin olabileceğini gerekli çalışmaları müdürlük olarak başlatacaklarını ifade etti.


Benzer Haberler & Reklamlar