Bakan Ersoy: Kemer'e Sualtı Arkeoloji Müzesi açılacak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı'na katılan Bakan Ersoy, kültür, turizm ve arkeoloji konularındaki projelerini anlatarak, "Antalya Arkeoloji Müzesi'nin yeniden yapımıyla ilgili proje çalışmalarına geçen hafta başladık. Kemer'e de Sualtı Arkeoloji Müzesi kazandıracağız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı turizm gelirleri ile ilgili rakamları hatırlatarak,  BBC, Bloomberg, Euronews, CNN, Al Jazeera gibi kanallarda ve 200'den fazla ülkenin geleneksel ve dijital medyasında Türkiye turizminin tanıtım filmlerinin yayımlandığını söyledi.

Ersoy, "Antalya'yı merkeze alan Türk Arkeoloji Tarihinin Altın Çağı-Geleceğe Miras projemiz kapsamında arkeolojik çalışma sayısını 720'ye yükselttik. Bu dünyada rekordur. Bu sayıyı 2024'te 750'ye, 2026'ya kadar da 800'e çıkarmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Antalya Arkeoloji Müzesi'nin yeniden yapımıyla ilgili proje çalışmalarına geçen hafta başladıklarını belirten Ersoy, Kemer'e de Sualtı Arkeoloji Müzesi kazandıracaklarını aktardı.

Kültür Yolu Festivalleri'nin önemine işaret eden Ersoy, Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı kapsamında üç aşamayı tamamlayarak sertifikayı almış tesis sayının 800'ü geçtiğini bildirdi.

Kemer Çamyuva'daki tesisi de martta açmayı planladıklarını belirten "Özellikle belirtmek istiyorum. Aslında arıtma altyapıları yapmak Kültür ve Turizm Bakanlığının konusu değil. Biz de zaten arıtma altyapısı yapmaya çok meraklı değiliz. Ancak mavi bayraklarımızı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalındığı zaman Bakanlık olarak bizim devreye girmemiz gerekiyordu, girdik. Yap-işlet-devret formülüyle ki her ne kadar yap-işlet-devret gözükse de yapsanız da devredene kadar bunların geri alımı imkansız. 25 yıllık bir protokolle yapıyorsunuz ancak 50 yıl da işletseniz bu yatırımı finansman dahi geri alma şansınız yok. Zaten Bakanlık olarak öyle hesabımız yok. Bizim öncelikli hedefimiz kıyılarımızın mavi bayraklarının korunması. Antalya genelinde deniz, kum ve güneş üzerinden turist alan bir şehir. Eğer biz mavi bayrağımızı kaybedersek turizmi kaybederiz, turizmi kaybedersek şehri kaybederiz. Bu sorumluluğu Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak üzerimize aldık ve hiç sorgulamadan yatırımlarımızı yapmaya başladık. Bundan sonra yapmaya devam edeceğiz." dedi


Benzer Haberler & Reklamlar