Ayasuluk kazılarını anlatan sergi açıldı

Birçok sergiye ev sahipliği yapan Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi bu kez Ayasuluk kazılarını anlatan sergi için kapılarını ziyaretçilere açtı.

iha.com.tr'de yer alan habere göre; 

“Bir kazının arkeolojisi Ayasuluk Kazıları’nın 55 Yılı” sergi açılışını Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım, Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Kilisesi Kazı Başkanı Yrd. Doç Dr. Mustafa Büyükkolancı, Efes Müze Müdürü Cengiz Topal yaptı. Açılışa Selçuk Belediyesi meclis üyeleri ve bir çok vatandaş da katıldı.

Ayasuluk kazılarının tarihini anlatan fotoğraflar Selçuk Efes Kent Belleği’nin üçüncü katında sergilendi. Sergi açılışında konuşma yapan Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Kilisesi Kazı Başkanı Yrd. Doç Dr. Mustafa Büyükkolancı, “İnsan yaşamında güzel günler vardır. Bugünlerden bir tanesini de ben kendi adıma yaşıyorum. Ayasuluk’taki Türk arkeologlarının çalışmalarının 55. yılı dolayısıyla bu sergiyi hazırladık . Bu sergi Selçuk- Efes Kent Belleği’ne çok yakıştı. Başta Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok özel bir sonuç çıktı” dedi.Serginin açılışı ile birlikte kokteyl düzenlendi. Ardından tüm vatandaşlar sergiyi gezdi. “Bir kazının arkeolojisi Ayasuluk Kazıları’nın 55 Yılı” adlı sergi 30 Nisan’a kadar ziyaretçileri ile Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi’nde buluşmaya devam edecek.

Kaynak: https://www.iha.com.tr/haber-selcuk-ayasuluk-kazilari-kent-belleginde-335300/


Benzer Haberler & Reklamlar