Avrupa Arkeologlar Derneği: European Association of Archaeologists

EAA nedir? European Association of Archaeologists nedir? Avrupa Arkeologlar Derneği nedir?

European Association of Archaeologists (Avrupa Arkeologlar Derneği); kâr amacı gütmediği ve üye bazlı çalıştığı belirtile tüm arkeologlar ilgili ilgili birey ve kurumlara açık, 1994'te Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da kurulmuş dernektir. European Association of Archaeologists derneğinin kısa adı EAA'dır.

Avrupa'nın çeşitli şehirlerde Yıllık Toplantılar düzenleyen derneğin veri tabanında 60 ayrı ülkeden 15 bin aşkın arkeolog olduğu belirtilirken, derneğin aktif üye sayısı 2.500 civarında.

The European Journal of Archaeology (Avrupa Arkeoloji Dergisi), Themes in Contemporary Archaeology monographs (Çağdaş Arkeoloji Monograflarında Temalar) ve  The European Archaeologists newsletter (Avrupa Arkeologları Bülteni) kurumun yayın organlarıdır.

Avrupa Arkeologlar Derneği amaçlarını sitesinde;

Arkeolojik araştırmaların gelişimini ve arkeolojik bilgi alışverişini teşvik etmek; Avrupa arkeolojik mirasının yönetimini ve yorumlanmasını teşvik etmek; Arkeolojik çalışmalar için uygun etik ve bilimsel standartları teşvik etmek; Avrupa'daki profesyonel arkeologların çıkarlarını teşvik etmek; Benzer amaçlarla diğer kuruluşlarla işbirliğini teşvik etmek; Yasadışı eser temini ve toplama yönteminin ve arkeolojik mirasa verdiği zararın ortadan kaldırılması için çalışmak; Arkeolojik kalıntılara olan ilgiyi insanlık geçmişinin kanıtı olarak teşvik etmek ve insan kültürü bilgimize katkıda bulunmak ve bu tür malzemelere ekleyebilecek herhangi bir ticari değere odaklanmayı engellemek

olarak belirtiyor.

EAA'nın web sitesi: http://www.e-a-a.org

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar