Athanasios ve Marina Martinos Vakfı: Athanasios & Marina Martinos Foundation

Athanasios ve Marina Martinos Vakfı nedir? Athanasios ve Marina Martinos Vakfı iletişim bilgileri... AMMF neyin kısaltması?

Athanasios & Marina Martinos Foundation (Athanasios ve Marina Martinos Vakfı: AMMF) Yunanistan'da sağlık, din, eğitim ve kültür alanlarında topluma destek sağlamak amacıyla 2016’da kurulan vakıftır. 

Athanasios ve Marina Martinos Vakfı’nın (AMMF) tüm faaliyetlerine, vakfın sosyal amaçları konusunda derin bir farkındalık ve yaşam kalitesini iyileştirme çabası yön veriyor.

Geniş kapsamlı faaliyetleri kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan AEGEAS aracılığıyla da yürütülüyor. AMMF sağlık sektöründe, hastanelerin modernizasyonuna ve sağlık merkezlerindeki donanımın iyileştirilmesine mali kaynak sağlıyor.

Bu sektöre katkıları arasında Harvard Tıp Fakültesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle kurulan Athinoula A. Martinos Biyomedikal Görüntüleme Merkezi de yer alıyor. Vakıf, okulların ve eğitim kurumlarının altyapısını iyileştirmeye, kütüphaneleri zenginleştirmeye ve burs sağlamaya yönelik bağışlarla eğitime destek oluyor. Müzeleri ve kültürel miras kurumlarını desteklemenin yanı sıra kazılara, yayınlara, sanat sergilerine ve kültürel etkinliklere sponsor olarak kültürel gelişimi teşvik ediyor

Yunanistan’daki ve başka ülkelerdeki kilise ve manastırları restore ederek dini mirası korumayı amaçlıyor.

AMMF 2022’de Türkiye’de Gökçeada’daki Rum cemaat okulunu yeniledi,

İstanbul’da Galata Rum Okulu’nun restorasyonunu ve Büyükada’daki Aya Dimitri Kilisesi’nin renovasyonunu gerçekleştirdi.

İletişim Bilgileri: Athanasios & Marina Martinos Foundation

69 Grigoriou Lambraki St

166 74 Glyfada,

Athens, Greece

Tel.: +30210 960 8418

Web sitesi: https://www.iamm.gr/en


Benzer Haberler & Reklamlar