Asırlık Kentlerin Gizli Yüzleri resim sergisi açıldı

Asırlık Kentlerin Gizli Yüzleri resim sergisi açıldı

Ressam ve endüstriyel tasarımcı Ömer Faruk Boyacı'nın İstanbul ve Bursa temalı resimlerinden oluşan Asırlık Kentlerin Gizli Yüzleri isimli sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yeni Cami Hünkar Kasrı'ndaki serginin açılışında konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, ressam Ömer Faruk Boyacı'yı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, sanatçının geleneksel ve modern resmi yeniden yorumlamayarak yeni bir çalışma yaptığını söyledi.

Kuralay, resimlerde duygu ve mantığın bir arada olduğuna işaret ederek, "Bu güzel sergiyi açmaktan mutluluk duyuyorum. Bu sergiler hepimiz için çok anlamlı, bu tarihi mekanda bu güzel sergilerle hem tarihe hem de sanatseverlere yeni bir ufuk açmış oluyoruz. Bu sergi de sanat ufkumuzda bir nişane olur." dedi.

Ressam Ömer Faruk Boyacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resim eğitimi ve teknik tasarımla birleşen perspektif etkisini harmanlayarak özgün kompozisyonlar çıkardığını dile getirdi.

Tarihi yapıları öne çıkarmak için bu resimleri yaptığını vurgulayan Boyacı, "Bu projeye aslında Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Beş Şehir' kitabından yola çıkarak başladım. Bursalı olduğum için Bursa'dan başladım daha sonra İstanbul'u ekledim. Erzurum, Ankara ve Konya olarak devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Sanat tarihine yeni ve farklı bir kompozisyon bırakmış olacağına dikkati çeken sanatçı, "Sanatsal bir açıdan bakarsak, eski kompozisyonları tekrar tekrar taklit etmek bana anlamsız geliyor. Yeni ve farklı figürler bırakmak lazım. Minyatür ve gravür sanatından etkilendim. Bunları dijital illüstrasyon ve modern sanatla harmanlayınca buradaki eserler ortaya çıktı." şeklinde konuştu.

Muhabir Fatih Türkyılmaz


Benzer Haberler & Reklamlar