Arkeoloji öğrencilerinden antik çağ defilesi

Arkeoloji öğrencilerinden antik çağ defilesi

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri, antik kentlere dikkat çekmek amacıyla tasarladıkları döneme özgü giysilerle defile düzenledi

DENİZLi: Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri, tasarladıkları kıyafetlerle düzenledikleri defilede "antik çağ" rüzgarı estirdi.

Üniversite kampüsündeki alanda düzenlenen defilede 50 öğrenci, "antik çağ" döneminin izlerini taşıyan kıyafetleri gruplar halinde sergiledi. Öğrencilerin elbiseleri, defileyi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

PAÜ Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Özer, defileden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007'den itibaren "Heykel" dersi kapsamında bu organizasyonu düzenlediklerini, bu yıl da öğrencilerin antik kentlere ilgi çekmek amacıyla böyle bir etkinlik yapmak istediklerini anlattı.

Defile ile öğrencileri grup çalışmasına alıştırmayı da hedeflediklerini belirten Özer, kazı çalışmalarında grup çalışmasının önemli olduğunu ifade etti.

Arkeoloji bölümü 1. sınıf öğrencilerinin, mitolojiden tarihi isimleri örnek alarak, kendi bütçeleriyle kendi giysilerini tasarladığını kaydeden Özer, dereceye giren öğrencilere ödül olarak "not" vereceğini dile getirdi. Özer, defileyle Pamukkale Üniversitesinde bir "antik rüzgar" estirdiklerine inandığını söyledi.

Öğrencilerden Hakan Şen ise ödevini yaparken çok eğlendiğini, tasarladığı kıyafetinde Buldan bezi kullandığını belirtti.


AA  İbrahim Süzer 


Benzer Haberler & Reklamlar