Arkeologların Peru'da bulduğu mumya Antik Çağ'a ışık tutuyor

Arkeologların Peru'da bulduğu mumya Antik Çağ'a ışık tutuyor

Peru'nun başkenti Lima yakınlarındaki Rimac kasabasında gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda, 3000 ila 3500 yıllık olduğu tahmin edilen bir erkek mumya keşfedildi.

Mumya, kolyeler, mısır, koka yaprakları ve tohum gibi çeşitli nesnelerle birlikte pamuktan yapılmış bir kefene sarılmış olarak taşlarla çevrili mezarda korunmuş biçimde bulundu. Kültür Bakanlığı yetkilileri, kazı alanındaki çalışmaların yoğunlaştırılması ve genişletilmesi için yerel belediyeye izin verdi.

Lima kentindeki Rímac bölgesinin belediye başkanı Néstor De la Rosa:
"Bölge için tarihi sayılacak bir dönüm noktasındayız. 1950'lerde keşfedilen “Huaca La Florida” kazı alanında arkeologlarımızın çalışmaları sayesinde 3.000 yıldan daha eski bir mumyayı ortaya çıkardık. İlçemizin ve ülkemizin değerini artırmak için bu keşfi tüm dünyaya duyurmaktan onur duyuyoruz."

Rímac Belediyesi Tarih ve Kültür Müdürü Miguel Aguilar Diaz:
"Hispanik öncesi medeniyete ait bu kazı alanı, U şeklindeki bir tapınağa işaret eder ve Rimac Vadisi'nin en eski yerleşimi olarak bilinir. Son kazıda ortaya çıkarılan erkek mumyanın tahmini yaşının 3.000 ila 3.500 yıl arasında olması, bu bölgenin tarihine ışık tutması açısından çok önemli bir kanıt niteliğinde."


Benzer Haberler & Reklamlar