Arkeolog Prof. Dr. Kenan T. Erim, Afrodisias'taki mezarı başında anıldı

Arkeolog Prof. Dr. Kenan T. Erim, Afrodisias'taki mezarı başında anıldı

İsmi, Aydın'ın Karacasu ilçesine bağlı Geyre Mahallesindeki Afrodisias Antik Kentindeki arkeolojik kazılarla özdeşleşen Prof. Dr. Kenan Erim, ölümünün 29. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Prof. Dr. Kenan Tevfik Erim'i anma etkinlikleri, Deveci Hanında, Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Karacasu Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, Müze Müdürü Baran Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Onur Özdemir, İlçe Emniyet Amiri Davut Özkan, siyasiler ve kurum müdürlerinin katıldığı konferansla başladı.

Prof. Dr. Kenan Tevfik Erim kimdir?

Festival için ilçeye gelen Berlin Büyükşelçisi Avni Karslıoğlu’nun da katıldığı konferansa, konuşmacı olarak katılan Arkeolog Orhan Atvur, Afrodisias kazılarında Kenan Erimli yıllar, ardından Geyre Vakfı tarafından Kenan Erim ve Afrodisias konulu sunum gerçekleştirdi.

Kaymakam Ahmet Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal, konuşmacılara plaket takdim ederek konferans için teşekkür etti. 

Programın ardından Kaymakam Soley ve beraberindekiler Prof. Dr. Kenan Tevfik Erim'in mezarını ziyaret etti.

Prof. Dr. Kenan Tevfik Erim için 3 Kasım 1990’da ölmeden 3 hafta önce restorasyonunu bitirip gün ışığına çıkardığı şehrin ana kapısı olan 4 ayaklı Tetrapylon’un güneyinde bulunan mezarı başında anma töreni yapıldı.

Ömrünün yarısını bu kentin ortaya çıkarılmasına adayıp 61 yaşında hayata veda eden ve kendi deyimiyle “Sevgilinin koynunda” yatan Prof. Dr. Kenan Erim’in mezarına çiçek bırakan katılımcılar, ünlü arkeologu dualarla andılar.

Gülay Öztekin - aydinhedef.com.tr


Benzer Haberler & Reklamlar