Antik şehirde tanışıp, antik şehirde evlendiler

Antik şehirde tanışıp, antik şehirde evlendiler

Milas ve Uşak müzelerinde görev yapan iki sanat tarihçi, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde evlendiler.

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti, 3 yıl önce Urla'daki Limantepe kazısında tanışan çiftin nikahına ev sahipliği yaptı.

Milas Müzesi'nde uzman olarak görev yapan 33 yaşındaki Mustafa Ertürk ve Uşak Müzesi'nde müze araştırmacısı 30 yaşındaki Sultan İnce, 3 yıllık birlikteliklerinin ardından nikah töreni için Stratonikeia Antik Kenti'ni seçti.

Restore edildikten sonra antik kentin kazı evi olarak kullanılan Hasan Şar Evi'ne bisikletle gelen sanat tarihçi çift, bahçedeki nikah töreniyle dünya evine girdi.

Gelin İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mustafa Ertürk ile 29 Kasım 2013'te İzmir'in Urla ilçesindeki Limantepe kazısının eğitiminde tanıştıklarını belirterek söyledi. Eğitimlerin Limantepe kazı evinde verildiğini anlatan İnce, antik kentlerin mesleklerinin önemli bir parçası olduğunu belirterek "Burası, Helenistik, Roma, Doğu Roma, beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden bütün yapıları bir arada görebileceğimiz ender bir yer olduğu için nikahımızı burada kıymaya karar verdik." dedi.

Damat Ertürk'ün, "Burası zaten aşkın şehri. Stratonikeia öyle geçiyor" sözleri üzerine İnce, "Buna bizim aşkımız da eklenmiş oldu şimdi." diye konuştu.

"Zahide Hanım" türküsüne konu olan olayların geçtiği ve Eskihisar Mahallesi'nde yaşayan Murat Ağa'nın kızı Zahide Hanım'ın zorlu sürecin ardından evlendiği Hasan Şar'ın evinin bahçesindeki nikahı, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık kıydı.

Nikahın şahitliklerini, Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Özer yaptı.

 

Haber: A.A.

Muhabir: Burak Alper Kuş


Benzer Haberler & Reklamlar