Antik mozaiği satmaya çalışırken yakalandılar

Antik mozaiği satmaya çalışırken yakalandılar

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde buldukları Roma dönemine ait mozaiği, sosyal medyadan satmaya çalışan 4 kişi, alıcı gibi davranan jandarma ekiplerince yakalandı

ANTALYA: Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde buldukları Roma dönemine ait mozaiği, sosyal medyadan satmaya çalışan 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Antalya Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Döşemealtı'nda yaşayan A.A'nın evinin bahçesinde, Roma dönemine ait 2 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğinde tek parça mozaik bulduğunu belirledi.

Tarihi eseri çıkarmak için kazı çalışması yapan A.A. ile arkadaşları H.U, B.Y. ve M.K'yı teknik ve fiziki takibe alan jandarma ekipleri, zanlıların tarihi mozaiği sosyal medya aracılığıyla satmaya çalıştıklarını tespit etti.

Alıcı gibi davranan jandarma ekipleriyle 500 bin liraya anlaşan 4 zanlı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Döşemealtı Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı.

Jandarma ekiplerince mozaik etrafında güvenlik önlemleri alındı.


AA Bekir Bektaş


Benzer Haberler & Reklamlar