Antalya Open turnuvası Perge antik kentinde başladı

Antalya Open turnuvası Perge antik kentinde başladı

Turkish Airlines Antalya Open Erkekler Tenis Turnuvası'nın sembolik açılış töreni Antalya'nın Aksu ilçesindeki Perge antik kentinde yapıldı. Paralimpik tenisçi Büşra Ün ve turnuvada ana tabloda mücadele edecek Dusan Lajovic, antik kentte oluşturulan minik tenis sahasında gösteri maçı yaptı.

Antalya'da düzenlenen Turkish Airlines Antalya Open Erkekler Tenis Turnuvası'nın sembolik açılış töreni antik kentte yapıldı. 

Aksu ilçesindeki Perge antik kentinde düzenlenen törende, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'da 2018'i "Perge yılı" ilan ettiklerini hatırlattı. 

Bu nedenle Türkiye için çok önemli bir turnuva olan Turkish Airlines Antalya Open'ın açılışını antik kentte gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaloğlu, turizmi çeşitlendirmek istediklerini, bunun en önemli ayaklarından birisinin de spor turizmi olduğunu kaydetti. 

Antalya Open'ın Antalya markasına katkı sağlayacak çok önemli bir turnuva olduğunu vurgulayan Karaloğlu, organizasyonun ilerleyen yıllarda en çok izlenen ve ses getiren bir etkinlik olacağına inandığını dile getirdi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise federasyon olarak birçok ilki başardıklarına işaret ederek, uluslararası turnuvalarda şampiyonluk elde eden sporcularının bulunduğu söyledi. 

İkincisini düzenledikleri turnuvaya dünyanın birçok yerinden ünlü tenisçilerin katıldığına dikkati çeken Durmuş, "Türkiye'de görülmeye değer çok güzel yerlerimiz var. Perge antik kenti de onlardan birisi. Bu nedenle turnuvanın açılışını burada gerçekleştiriyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından paralimpik tenisçi Büşra Ün ve turnuvada ana tabloda mücadele edecek Sırp Dusan Lajovic, antik kentte oluşturulan minik tenis sahasında ilk atışı yaparak organizasyonu başlattı. Gösteri maçı yapan Ün ve Lajovic'e daha sonra Karaloğlu ve Durmuş da katıldı. 


Benzer Haberler & Reklamlar