Antakya Arkeoloji Müzesi'ndeki hasarı görmeye giden akademisyenler kapıda kaldı!

Antakya Arkeoloji Müzesi'ndeki hasarı görmeye giden akademisyenler kapıda kaldı!

Gebze Teknik Üniversitesi inşaat Mühendisliği Bölümü'nden akademisyenler saha çalışmaları için Antakya Arkeoloji Müzesi'nde inceleme yapmak istediler ama izin alamadıkları için içeri giremediler.

Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunmak için saha çalışmalarına katıldı.

Prof. Dr. Selçuk Toprak (Geoteknik, altyapı sistemleri), Doç. Dr. Can Zülfikar (İnşaat ve deprem mühendisliği), Doç. Dr. Savaş Karabulut (Jeofizik Mühendisi, Deprem bilimci) Doktor öğretim üyesi Ahu Mutlu (Sismolog), Doktor öğretim üyesi Ülgen Mert Tuğsal (İnşaat mühendisi) Yüksek lisans öğrencisi Kamer Özdemir (İnşaat Mühendisi),  Yüksek lisans öğrencisi Sedat Parlak (İnşaat mühendisi), Doktora öğrencisi, inşaat yüksek mühendisi Muhammet Ceylan (Geoteknik, altyapı sistemleri) ve  Doktora öğretim üyesi Engin Nacaroğlu'ndan (Geoteknik, altyapı sistemleri) oluşan heyet, depremin hasara yol açtığı kültürel mekanlardan Antakya Arkeoloji Müzesi'ni incelemek istedi.

Ancak kapıdaki görevli, müzedeki amirin izin vermediğini söyleyerek, kendilerini binaya almadı. Heyet, hasara yönelik uzman yapı mühendisi, deprem mühendisi, geoteknik mühendisi, jeofizik mühendisi ve mühendislik sismoloğu konusunda profesör, doçent ve doktor öğretim üyeleriyle her yeri kamu alanı olarak gördüklerini söyleyerek yapılan engellemeye tepki gösterdi.

Heyetin içerisinde bulunan jeofizik mühendisi ve deprem bilimci Savaş Karabulut, müzeyi dışarıdan incelemek istediklerini ancak yetkilinin buna da izin vermediğini belirtti. Karabulut, burada inceleme yapılamadığını söyleyerek engellemenin bir an önce kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Karabulut engelleme kararına şu sözlerle tepki gösterdi: "Bu ülke halkının vergileriyle okumuş ve bu minvalde katkı koymayı kendisine görev edinmiş, akademisyenlerden oluştuğumuzu, ihtiyaç duyulan her yere yetişmek için çaba sarf ettiğimizi kendilerine ilettik. Ancak ne yazık ki bizi engellediler."

Hacı Bişkin - gazeteduvar.com.t


Benzer Haberler & Reklamlar