Altından geçmek istediği Roma kemerine sıkıştı!

Altından geçmek istediği Roma kemerine sıkıştı!

İngiltere'de hâla kullanılan Roma kemeri, dikkatsiz bir kamyon sürücüsü tarafından hasara uğratıldı.

İngiliz trafik polisleri, geçen hafta Perşembe günü saat 13.00'de Lincoln'da yapılan anons üzerine gittikleri Yeni Liman Kemeri'nde (Newport Arch) şaşkına döndüler. Devasa bir dağıtım kamyonu 3. yüzyıldan kalma tarihi kemerin altından geçmeye çalışırken sıkışmıştı.

The Telegraph gazetesinin haberine göre; İngiltere'de hala kullanılmakta olan 1700 yıllık en eski Roma kemeri taşımacılık yapan dikkatsiz kamyon sürücüsü yüzünden hasar görmüştü.

Kamyonu sıkıştığı kemerin altından kurtarmak yarım saatten fazla zaman aldı. Kamyonu dört lastiğin de söndürülmesinden sonra kamyon kurtulmayı başardı.

Ama kamyon kemerin altından çıkarıldan sonra anıt kemerin sökülen, kırılan ve yerlere dökülen taş parçaları görenleri hüzne boğdu.

Newport Arch, Lincoln kentinin 3. yüzylda Roma hakimiyetine girdiğinde inşa edilen tarihi yapısı ve aynı zamanda İngiltere'de hâlâ ayakta olan en eski tarihi kemer. 

Rase' adlı Yerel dağıtım şirketine ait  kamyon sürücüsünün 25 yıl boyunca bu şehirde hiç görev yapmadığı tespit edildi. 

Firma yetkilileri kemerde kalıcı hasar olmadığını sadece sıyrıkları bulunduğunu öne sürerek, kalıcı hasar tespit edildiği taldirde gerekeni yapacaklarını söylediler.

Öte yandan kemer daha önce de bir kamyon faciası yaşamıştı. Mayıs 1964'te, altına geçmeye çalışırken bir kargol kamyonu kemere çarptı ve tamiratı 1,500 sterlini aşan bir zarara neden oldu.

www.arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar