Alicia Vikander'lı Tomb Raider 2'nin çekimine başlanıyor

Alicia Vikander'lı Tomb Raider 2'nin çekimine başlanıyor

Lara Croft'a hayat veren başrol Alicia Vikander, ilk filmin bitiş noktasından sonraki olayları işleyecek ikinci filmde de yer alacak ama senarist ve yönetmen değişecek.

Tomb Raider, oyun dünyasında herkesin bildiği ve bir dönem bulmaca ve parkur oyunlarına ilham kaynağı bir oyun. 1996 senesinde uzun yolculuğuna başlayan seri onlarca oyunun yanı sıra, filmlerle sinema dünyasında da boy gösterdi.

Hepimizin aşina olduğu, Angelina Jolie’nin başrollerinde oynadığı Lara Croft: Tomb Raider (2001) filmiyle sinema dünyasına atılan Tomb Raider serisi, 2018 yılında yeni oyuncular ve Lara Croft’un kökenlerini anlatan hikâyesiyle sinemalarda yerini aldı.

 

Webtekno.com'dan Berkan Soykan'ın haberine göre;  Tomb Raider 2 hakkında haberler gelmeye başladı. Tomb Raider 2 olarak IMDB sayfası da açılan filmin detaylarına ve bilinen hikâyesine gelin yakından bakalım.

Tomb Raider'ın ilk filminde (2018) neler olmuştu? 

Angelina Jolie’li 2001 Lara Croft serisinin aksine bu filmde, Lara Croft’un babasını ilk kaybettiği yıllara ve henüz çok genç olduğu zamanlara dönüyoruz. Babasının bir gün döneceğine inanıp mirasın başına geçmeyi reddeden genç Lara, bulduğu bulmaca sonucu babasına ne olduğunu öğrenmek adına Japonya’ya gidiyordu.

Gizli bir adada bir Japon efsanesinde yer alan kraliçe Himiko’nun gizemini çözmek için Yamatai adasına giden babasının izini bulmak için aynı yere seyahat eden Lara Croft, kendini aynı mezarı arayan Trinity isimli bir örgütün kucağında buluyordu. Adada babasının ölmediğini de keşfeden Lara, adadaki grubun başında bulunan Vogel’i öldürerek dünyayı Himito’nun sahip olduğu ölümcül virüsten kurtarıyordu.

Babasının ölümü ardından Londra'ya dönen Lara, mirası ve şirketin yönetimini kabul ettiğinde, Trinity'yi yöneten şirketin aslında babasının şirketi olduğunu öğreniyordu. Şirketin avukatı Ana Miller'ın da her şeyin başında olduğu ortaya çıkıyordu.

Tomb Raider 2’de yönetmen ve senarist değişecek

İlk filmin üzerinden henüz çok bir zaman geçmemesine rağmen Tomb Raider 2 hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. İlk film, olayların devam edeceğini gösteren bir şekilde sonlanmıştı. Buna rağmen yapımcılardan ve stüdyodan günümüze dek devam filmi hakkında bir ses çıkmamıştı.

Vizyonda tartışmalı bir başarı elde eden ilk film, ortalama bir Tomb Raider filmi olarak nitelendiriliyordu. Bu nedenle ikinci filmin çıkıp çıkamayacağı konusunda kimse emin değildi. Fakat Tomb Raider 2 olarak IMDB sayfasının ortaya çıkmasının ardından Warner Bros.’un yönetmen koltuğunu bir başka ismi devrettiği öğrenildi.

Filmin IMDB sayfasına göre Tomb Raider 2 filminin yönetmeni ilk filmi yöneten Roar Uthaug yerine, Kill List ve High Rise gibi filmleriyle ünlü olan Ben Weathley olacak. Ayrıca senarist yönünden de değişikliğe gidilen filmin senaryo kısmında ilk filmden farklı isimler bulunuyor.

Tomb Raider 2’de hangi oyuncular yer alacak?

İlk filmde Lara Croft'a hayat veren başrol Alicia Vikander, ikinci filmde de yer alacak. İlk filmin bitiş noktasından sonraki olayları işleyecek ikinci filmde Kristin Scott Thomas’ın Ana Miller olarak geri döneceği de kesinleşti.

Himiko’nun mezarından kurtulan Lu Ren’in de ikinci filmde yer alacağı konuşuluyor. Bu bağlamda büyük ihtimalle Daniel Wu, Lu Ren rolünde ikinci filmde yer alacak.

Tomb Raider 2’nin muhtemel konusu:

Lara Croft, ilk filmde ölümcül virüsün Himiko’nun mezarından kaçmasını engelleyerek Londra’ya döndükten sonra babasının şirketini devralmasını izlemiştik. Şirketi devraldıktan sonra Trinity örgütünün başında kimin olduğunu öğrenen Lara, bu konu hakkında bir şeyler yapmaya karar vermişti ve film burada sonlanmıştı.

Lara’yı ilk filmin bitiş jeneriğinde bir rehin dükkanından oyunlardan aşina olduğumuz bir çift silah satın alırken görmüştük. Bu bağlamda Tomb Raider 2’de Lara’yı Trinity örgütünü durdurmaya çalışırken izleyeceğimiz düşünülüyor.

Fakat hikâye hakkında henüz hiçbir bilgi bulunmadığı için Tomb Raider 2’nin konusu bambaşka bir şekilde de karşımıza çıkabilir. Bazı eleştirmenler Trinity konusundan belli belirsiz bahsedilip Lara’nın yeni bir mezar peşine düşebileceğini de düşünüyor.

Tomb Raider 2 ne zaman vizyona girecek?

Tomb Raider 2 için Ben Wheatley ilk olarak yönetmen seçildiğinde filmin çıkış tarihi 19 Mart 2021 olarak kararlaştırılmış. Fakat bu sene tüm dünyada etkisini gösteren ve film sektörünü çok ağır etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle henüz Tomb Raider 2’nin çekimlerine başlanamadığı belirtiliyor.

Filmin çekimlerine bu Eylül’de başlansa bile her şeyin normal ve planlandığı gibi gitmesi hâlinde yine de filmin 2021 mart ayına yetişmeyeceği düşünülüyor. Eğer stüdyo filmi ilk filmin yayınlandığı tarihte yayınlama düşüncesinden vazgeçmezse, Tomb Raider hayranlarının yeni film için 2022 mart ayını beklemeleri gerekeceği konuşuluyor.

Tomb Raider 2 hakkında bilinen tüm detayları sizlere aktardığımız içeriğimizin sonuna geldik. Tomb Raider 2 için şu an her ne kadar bir IMDB sayfası oluşturulsa da 2021 yılına bir fragman görebilmemiz beklenmiyor. Sizler Tomb Raider filmleri ve özellikle 2018 yılında çıkan Tomb Raider hakkında neler düşünüyorsunuz? İkinci film sizce daha iyi olacak mı? Şİmdilik beklemek gerekiyor.

Webtekno.com


Benzer Haberler & Reklamlar