AKTOB'un 35. yılı Aspendos Antik Tiyatrosu’nda kutlandı

AKTOB'un 35. yılı Aspendos Antik Tiyatrosu’nda kutlandı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) 35. yılı kutlluyor. AKTOB'un 35. yılı nedeniyle Aspendos Antik Kenti’nde bir kutlama törenine yapıldı. Tören Hakan Aysev’in konseri ile sona erdi.

AKTOB'un 35. kuruluş yılı nedeniyle Aspendos Antik Kenti’nde düzenlenen kutlama törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AKTOB’un Başkanı Dr. Erkan Yağcı, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, AKTOB’un eski kurucu üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu: Antalya turizminin hikâyesini yazan en önemli aktörlerden bir tanesi AKTOB’dur

AKTOB’u 35 yıl önce şehrine ve ülkesine güvenen insanlar tarafından dikilen bir fidana benzeten Vali Münir Karaloğlu “Bugün ise o fidan koca bir çınara dönüşmüştür. Beğendiğim güzel bir söz var. “Hikâyeniz varsa başarırsınız.” Artık Türk turizminin, Antalya turizminin bir hikâyesi var. Ve bu hikâyeyi yazan çok önemli aktörler var. İşte o hikâyeyi yazan en önemli aktörlerden bir tanesi AKTOB’dur. Onu kuran ve bu güne getiren bütün dostlara teşekkür ediyoruz“ dedi.

3 yıl içerisinde 6 milyondan, 16 milyonu konuşan başka bir destinasyon var mıdı?

1983’te Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısının 2.5 milyon olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu; “Bütün Türkiye’ye gelen turist sayısı 2.5 milyonmuş. Rahmetli Turgut Özal döneminde bir vizyonla Türkiye’de turizmde yeni bir atak başlatıldı. Antalya üzerinden ağırlıklı başlayan bu yeni açılımla, bugün ise sadece temmuz ayında Antalya’ya 2.5 milyon turist gelecek. Bu başarıya ulaşmamızda devlet büyüklerimizin,bakanlarımızın, bürokratlarımızın, sektörümüzün değerli turizm temsilcilerimizin çok büyük emeği var. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

Görevde olduğu 3 yıl içerinde turizmen iyi ve en kötü dönemlerine de şahitlik ettiğine değinen Vali Münir Karaloğlu, “Antalya 2016’da çok kötü bir sezon geçirdi. 3 yıldır sizlerle beraberiz. Turizmi konuşuyoruz. Sorunlarımızı konuşuyoruz. Çözmeye çalışıyoruz. Biz en kötüyü de gördük. Allah’a hamd olsun 3 yıl içerisinde en iyiyi de görmeyi bize nasip etti. 3 yıl içerisinde 6 milyondan, 16 milyonu konuşan başka bir destinasyon var mıdır bilmiyorum. Biz bunu hep birlikte başardık” dedi.

Antalya’da 30 milyon turisti görme hedeflerinin hayal olmadığına vurgu yapan Vali Karaloğlu, trendlerin kaçırılmadığı ve yeni neslin taleplerine uygun yenilikler yapılmaya devam edildiği sürece 30 milyon rakamının çok kolay yakalanabileceğini söyledi.

Geçen yıl Perge’de güzel işler oldu. Bu sene Aspendos’la ilgili daha çok şey yapmamız gerekiyor

Geçen yıl başlatılan temalı yer uygulamasından çok olumlu geri dönüşleri olduğunu da belirten Vali Münir Karaloğlu, “2000 yıldır ayakta olan, içinde bulunduğumuz şu muhteşem yapıya bakın! İçinde etkinlikler yapabiliyoruz. Dünyada bu özellikte kaç yapı vardır. Kıymetinibilmemiz lazım. Temalı yer uygulamamıza devam etmememiz lazım. 2019 Aspendos Yılı’dır dememiz yetmez. Bunun üzerine gitmemiz lazım. Sektörden daha çok destek bekliyoruz. Geçen yıl Perge’de güzel işler oldu. Bu sene Aspendos’la ilgili daha çok şey yapmamız gerekiyor. Bu büyüleyici mekanı aktif kullanmamız gerekiyor” dedi

2020 EMİTT’te çok güçlü bir Antalya markasıyla var olmak istiyoruz

2020 de düzenlenecek EMİTT fuarıyla da ilgili çalışmaların başladığını ifade eden Vali Karaloğlu, “Antalya’yı büyük bir şemsiye marka olarak tanıtmamız lazım. Antalya’yı tanıtmadan Side’yi, Belek’i, Kemer’i tanıtamayız. Biz önce şemsiye markamızı büyüteceğiz. Daha sonra alt destinasyonlarımızı güçlendireceğiz. Bu sene EMİTT fuarında bir koridoru tamamen Antalya koridoru yaparak Antalya’dan fuara katılan hem kamu kurum ve kuruluşlarını, hem belediyelerimizi, hem de şirketlerimizi bir arada toplama arzumuz var. Buna bütün taraflar katkı versinler. Güçlü bir Antalya markasıyla EMİTT’te yer alalım. 2020 EMİTT’te çok güçlü bir Antalya markasıyla var olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yurt dışında Moskova Kültür Festivali’ne benzer etkinliklerin çoğaltmak istediklerine de değinen Vali Karaloğlu,“Benzer hedef pazarlarda Türkiye Festivali’ne benzer etkinlikler yapmak istiyoruz. Bunu belki İstanbul, Antalya işbirliğiyle güçlendirme isteğimiz var. Ama sektörün desteği olmadan bunu yapma şansımız yok. Sektörün bu ve benzeri etkinlikleri daha çok sahiplenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kemer ve Side gibi yılın 12 ay canlı ve hareketli destinasyonları hayata geçirmemiz lazım.

Antalya’da geçmişte turizmin12 ay yaşandığı Kemer ilçesinin artık yazın turizmin yapıldığı, kışın ise kepenklerin kapatıldığı bir destinasyon haline dönüştüğüne vurgu yapan Vali Karaloğlu, “Bizim mutlaka Kemer ve Side gibi yılın 12 ay canlı ve hareketli destinasyonları tekrar hayata geçirmemiz lazım. Yoksa bizim sezonu 12 aya yayma şansımız yok. Kemer belediye başkanımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah Kemer ve Side’den başlayarak bu alt destinasyonları, 12 ay hareketli, otelleri açık olan bir hale dönüştüreceğiz. Kentteki kültürel, sanatsal ve spor etkinliklerini arttırmamız lazım. Şu an da Antalya’da devam eden çok önemli bir spor organizasyonundan çıkıp buraya geldim. Turkish Airlines Antalya Open Tenis Turnuvası… Kent olarak bu ve benzeri organizasyonlara birliğimizi beraberliğimizi ve desteğimizi devam ettirmemiz lazım. Birlik olup Antalya’yı en iyi noktalara yine hep birlikte taşıyacağız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: Turizm Birliği kuracağız

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuşmasında Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tüm Antalya'yı içine alacak Antalya Turizm Birliği'nin kurulması için çalışmalar yaptıklarına değinen Başkan Böcek, tanıtımın önemine değindi.

Aspendos Antik Tiyatrosu’nda düzenlenen gecede konuşan Başkan Böcek, 35 yılı geride bırakan AKTOB’un geçmiş ve şimdiki dönem yöneticilerine teşekkür etti. Konyaaltı Belediye Başkanlığı yaptığı 4 dönem boyunca her zaman turizmcilerle kol kola çalıştığını söyleyen Başkan Böcek, “46 ülkeye gittik ve birçok fuara katıldık. Bugün itibariyle de Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Gazipaşa’dan Kaş’a kadar başta tanıtım olmak üzere yapmamız gereken ne varsa yapmaya hazırız. Diğer ilçe belediye başkanı arkadaşlarımızla turizm birliği çatısı altında Antalya’mızda güzel şeyler yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Kurulacak turizm birliğinin Antalya’nın tanıtımı için önemli çalışmalar yapacağını ifade eden Başkan Böcek, ilçe belediyelerin de mutlaka bu birlik içerisinde yer alması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Böcek turizm birliği ile ilgili şunları söyledi; “İlçeler bu birliğin ve tanıtımın içinde mutlaka olmalı ama öncelik Antalya olmalı. Önce Antalya'yı tanıtacağız ki sonra ilçelerini tanıtabilelim. Biz tanıtımı birlikte yapacağız. Tanıtımlara buna göre para harcayacağız. Küçük birikimlerle bu olmuyor. Antalya bir bütün olarak tanıtılmalı. Turizm yapılan ilçeler de daha düzenli olunmalı. Avrupa Birliğine uyum içinde olunmalı. ''

Antalya’da da ayak pastı parası uygulanabilir

Başkan Böcek, 14-15 milyon turist ağırlayan Antalya’nın belediye gelirlerinin son derece düşük kaldığına dikkat çekerek birçok ülkede uygulandığı gibi Antalya’da da ayak pastı parası uygulanabileceğini söyledi. 700 bin yatağa sahip Antalya’nın 14-15 milyon turist ağırladığını belirten Başkan Böcek, “Türkiye’ye gelen turistlerin yüzde 68‘i Antalya’ya geliyor. Bu ayak bastı parasının alınması lazım” dedi. Bununla ilgili Turizm Bakanlığı’nın yasa çıkarması gerektiğine işaret eden Başkan Böcek, kurulması planlanan turizm birliği ile ilçelerle birlikte tüm Antalya’nın turizm için tek çatı altında toplanacağını ve bu sayede daha güçlü olunacağını ifade etti.

Antalya turizmiyle ilgili yapılabilecekler konusunda ilçe belediye başkanları, turizmciler, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, esnaf temsilcileriyle bir araya geldiğini belirten Başkan Böcek, “Antalya’da kimseyi ötekileştirmeden turizm için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Hakan Aysev konser verdi

AKTOB'un 35’inci yıl dönümü gecesi Aspendos'un mistik havası içinde opera sanatçısı Hakan Aysev'in verdiği konser ile sona erdi.


Benzer Haberler & Reklamlar