Akdeniz'in Mısır kıyılarında Helenistik dönem çapaları keşfedildi

Akdeniz'in Mısır kıyılarında Helenistik dönem çapaları keşfedildi

İskenderiye Üniversitesi’nin Arkeolojik Misyonu, Mısır'ın Akdeniz kıyısındaki Mersa Matruh kentinin Bagosh kıyılarında çok sayıda batık gemi enkazı, çeşitli yörelerden getirilmiş çanak çömlek ve aralarında 2 bin yıldan daha eskileri de yer alan muhtelif çapalar keşfetti.

Mısır Eski Eserler Bakanlığı Su Altı Antik Eserler Merkez Dairesi nezaretinde Su Altı Arkeolojisi araştırmaları gerçekleştiren İskenderiye Üniversitesi’nin Arkeolojik Misyonu, pazartesi günü  Marsa Matrouh kentinin Bagosh bölgesinde muhtelif batıklar keşfetti.

Egypt Independent gazetesinin haberine göre deniz arkeolojisi misyonunun Kuzey Afrika bölgesindeki araştırmalarında, Hellenistik dönemden 20. yüzyıla kadar tarihlenen, taş, demir ve kurşundan imal edilmiş çapalar, Mısır, Yunanistan, İtalya, İspanya ve Filistin dahil olmak üzere muhtelif ülkelerden getirilmiş çok sayıda çanak çömlek kalıntısı keşfedildi.

Su Altı Antik Eserler Dairesi Başkanı Ihab Fahmy, çapaların en eskilerinin taştan imal edildiğini belirterek, "2000 yıldır Bagosh limanında demirleyen pek çok gemiye ait çok sayıda çapa ve muhtelif batık eşyalar, alanda ticaretin yoğunlunu ispatlıyor. Çapaların tarihi gelişimi hakkında hakkında bir araştırma yapılacak" dedi.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar