Akçaabat'ta Mehmet Efendi Konağı Restore edildi

Akçaabat'ta Mehmet Efendi Konağı Restore edildi

Akçaabat belediyesi tarafından restore edilen Mehmet Konağı ziyarete açıldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Akçaabat ilçesindeki tarihi Ortamahalle'de bulunan Mehmet Efendi Konağının açılışını yaptı.

Akçaabat Belediyesince restore edilerek özel işletmeye kiraya verilen Mehmet Efendi Konağının açılışında konuşan Trabzon Valisi Öz, Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'un da son dönemde değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu söyledi.

Vali Öz, bölgede yapılacak turizm yatırımlarında kötü yapılaşmaya izin verilememesi gerektiğini kaydetti.

"Kültür varlıklarımızı korumalıyız. Bu güzelim Ortamahalle'de ve etrafında çirkin yapılaşmaya kötü apartman yapılaşmalarına izin vermemeliyiz. Bu silueti kapatmamalıyız. Hem yerel yönetim olarak, hem vatandaş olarak bu kötülüğü bu memlekete yapmamalıyız. Bu nedenle ortak çalışmalı ve bu değeri korumalıyız. Ortamahalle, bu gün Safranbolu gibi ortak özelliklere sahip bir çok yerden daha üstün özelliklere sahip. Deniz manzarasıyla, güzelliğiyle, yeşili ve kokusuyla farklı bir bölge. Burayı gözümüz gibi korumalıyız."

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise, belediye olarak öncelikle hedeflerinin turizm olduğunu, yatırımları ve projeleri bu doğrultuda yaptıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından tarihi konağın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


A.A. Derviş Altuntaş


Benzer Haberler & Reklamlar