Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu yapıldı

Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu yapıldı

Sempozyumda; Dünyada Ahşap Sektörü ve Koruma Çabaları, Restorasyon, Konservasyon ve Onarım Uygulamaları, Modern Ahşap Yapılar Oturumu ile Arkeolojik Ahşabın Korunması ve Restorasyonu başlıklı oturumlar düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) Ahşap Eğitim Atölyesi tarafından yedinci kez düzenlenen “Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu- Symposıum On Restoratıon And Conservatıon of Tradıtıonal Tımber Structures 7”, 15-16 Nisan 2019 tarihlerinde Beşiktaş’taki Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de gerçekleştirildi.

KUDEB organizasyonuyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yerli ve yabancı akademisyenler ile sektör temsilcilerinin katıldığı 7. uluslararası Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu 15-16 Nisan tarihleri arasında düzenlendi.

KUDEB’in (Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü) organize ettiği 7. uluslararası Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu'na katılan uzmanlar, ahşap yapıların korunması, restorasyonu ve onarımı ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

Sempozyumun açılışını Hayri Baraçlı yaptı

Sempozyum; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve Kültür Varlıkları Daire Başkanı Hüseyin Tok’un açılış konuşmaları ile başladı.

Sempozyumda; “Dünyada Ahşap Sektörü ve Koruma Çabaları”, “Restorasyon, Konservasyon ve Onarım Uygulamaları”, “Modern Ahşap Yapılar Oturumu” ile “Arkeolojik Ahşabın Korunması ve Restorasyonu” başlıklı oturumlar düzenlendi.

Sempozyuma İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya, İtalya, Rusya, Norveç ve Avusturya’dan katılan akademisyenler ile sektör temsilcileri, ülkelerindeki ahşap yapılara yönelik restorasyon ve koruma çalışmaları hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

“Ahşap Dünyayı Nasıl Kurtarabilir?” başlıklı sunumda, ahşap mühendisliği ile endüstriyel ahşap ürünlerin; üretim, inşa, analiz ve onarım süreçleri irdelendi. “Yenikapı Batıklarında Demir Bileşenlerinin Neden Olduğu Bozulmalar ve Çözüm Önerileri” başlıklı sunum ise, İstanbul’un derin tarihine ışık tuttu.
Uluslararası ahşap akademisi ile ahşap sektörü, sempozyumda modern ve tarihi ahşap yapılarla ilgili bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuldu.

Sempozyum, üniversite öğrencileri, özel sektördeki ahşap uzmanları, sivil toplum kuruluşları ve ahşap yapı kullanıcılarını konuk etti.

İBB KUDEB Ahşap Eğitim Atölyesi, “Geleneksel Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Eğitim Programı” kursiyerlerinin çalışmalarından örneklerin yer aldığı “Geleneksel Ahşap Yapı Elemanları” sergisini de sempozyumla eş zamanlı olarak açıldı.
 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar