Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi sahibinden satılık

2007'de yeni müze yapımı için TOKİ'ye devredilen Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi'nin de bulunduğu arsa satışa çıkarıldı.

sozcu.com.tr'den Ali Ekber Öztürk'ün haberine göre; 2007'de yeni müze yapımı için TOKİ'ye devredilen Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi'nin de bulunduğu arsa satışa çıkarıldı. 

45 milyon lira fiyatla satışa çıkarılan müzenin bulunduğu arsa 2007 yılında  yeni müzenin yapılması için TOKİ'ye devredilen arsa özel bir şirkete satıldı. Yeni müze tamamlanmadan arsanın satışı gerçekleşirse müzedeki tarihi eserler durumunun ne olacağı ise mechul. 

8 bin 242 metrekare büyüklüğündeki söz konusu arsaya, Sahibinden.com'da 45 milyon lira fiyat biçildi,  arsayı satışa çıkaran emlakçı İhsan Göktepe yaptığı açıklamada, “Yeni müze bitmediği için mevcut müzeyi boşaltamadılar. Ama sahipleri arsayı satışa çıkardı, müzenin içindeki eşyalar elbette satılık değil, burada Herkül'ün 9 metrelik heykeli de var” dedi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da konuyu TBMM gündemine getirdi ve “Bu müzeyi kim satıyor, bu işten kimler kârlı çıkıyor?” diye tepki gösterdi.

Köksal yeni yeni müze yapımı için de 2007'de TOKİ'yle anlaşıldığını, Kurtuluş Caddesi'nde bulunan mevcut müze arsasının da TOKİ'ye devredildiğini belirtti ve şunları söyledi:

"Kurtuluş Caddesi'ndeki mevcut müze 45 milyon liraya internet sitesinde satışa çıkarıldı. Yeni müzenin de inşaatı da tamamlanmadı.

Bakanlık, inşaatın eksikleri olduğu gerekçesiyle inşaatı kendisinin bitireceğini ifade ediyor.

Yeni müze yapılmadan ve üstelik TOKİ taahhüdünü yerine getirmeden, mevcut müze niçin satılıyor?"


 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar