Afrodisias Festivali'nde gladyatörler dövüşecek

Afrodisias Festivali'nde gladyatörler dövüşecek

Uluslararası Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali’nin 17-19 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Tuncer, Karacasu Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu’nun katıldığı basın toplantısında bu yıl uluslararası alanda ilki gerçekleştirilecek olan festivalle ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Kaymakam Soley, daha önce 14-21 Ekim tarihleri arasında yapılması düşünülen 1. Uluslararası Afrodisias Kültür Sanat Festivali ve Ara Güler ile Prof. Dr. Kenan Erim Anma Etkinliği’nin 17-19 Ekim tarihlerinde 3 gün olarak yapılmasını kararı aldıklarını söyledi.

Ahmet Soley: Afrodisias’a yakışan bir festival düzenlemek amacımız.

Festival programı hakkında konuşan Kaymakam Ahmet Soley, finans sorunu nedeniyle yapılıp yapılmaması konusunda bir süredir yaşanan tereddüttün ardından festivali belediye, odalar ve sponsor destekleriyle yapma kararı aldıklarını ifade etti.

Kaymakam Soley, “İlkini düzenleyeceğimiz uluslararası festivalde Roma ve Bizans döneminin izlerini taşıyan dünyanın en iyi korunmuş Afrodisias Antik Kenti’ndeki 30 bin kişilik stadyum arenasında temsili Roma dönemine ait kıyafetlerle gladyatör dövüşleri gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra temsili olarak seçilecek Afrodit güzelini de kral tahtında taşıyarak eski Roma’yı canlandırıp 2 bin yıllık tarihi geçmişe yolculuk yapacağız. Uluslararası boyutta Afrodisias’a yakışan bir festival düzenlemek amacımız. Bu festival aracılığıyla Afrodisias ve Karacasu’yu dünyaya tanıtarak ilçemize daha çok yerli ve yabancı turist çekmeyi hedefliyoruz. Dünya mirası Afrodisias hak ettiği yeri alacak” dedi.

Karacasu ve Afrodisias festivali birleştirilecek

Önümüzdeki yıldan itibaren de Karacasu ve Afrodisias festivalini birleştirip Dedebağı Keşkek Hayrı’nı festivalden bağımsız olarak yapmak gibi hedefleri olduğunu dile getiren Kaymakam Soley, “Dedebağı Hayrı’nı 3 gün boyunca uluslararası boyutta şölen havasında yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

Çeşitli sempozyum, panel, fotoğraf sergisi ve yöresel ürünlerden oluşan stantlarla zenginleştirilecek olan festival programında Ara Güler Fotoğraf Sergisi’nin yanı sıra festivale katılacak ünlü fotoğraf sanatçıları 3 gün boyunca açacakları iki ayrı atölyede Karacasu’nun tarihi, kültürel ve doğal mekanlarını gezip fotoğraflayacak. Bu fotoğraflardan derlenen biri Karacasu’da yaşam diğeri de Karacasu’nun gezilecek görülecek mekanlarının yer aldığı iki ayrı albüm hazırlanacak. Karacasu’yu merak edenlere bu fotoğraf albümü rehberlik edecek.

Festival, Ege türküleri ile ün yapan Muğlalı sanatçı Tolga Çandar konseri ile son bulacak. Kaynak: Afrodisias Festivali gladyatör dövüşlerine sahne olacak.

Gülay Öztekin - Aydın Hedef Gazetesi


Benzer Haberler & Reklamlar