Abdelrazek Matani Bilim ve Sanat Vakfı'da Siyonist arkeolojiyi anlatacak

Abdelrazek Matani Bilim ve Sanat Vakfı'da Siyonist arkeolojiyi anlatacak

Bilim ve Sanat Vakfı'nda Küresel Araştırmalar Merkezi'nin Yuvarlak Masa Toplantıları çerçevesinde 2 Şubat Cumartesi günü Arkeolog Abdelrazek Matani, Siyonist arkeoloji ve Kudüs’ün Yahudileşme süreci başlıklı konferans verecek.

Arkeolog Abdelrazek Matani'nin (Abd al-razek Matani)  "Zionist Archaeology and The Judaisation of Jerusalem" (Siyonist arkeoloji ve Kudüs’ün Yahudileşme süreci) başlıklı  2 Şubat 2019 Cumartesi Saat 15:00 Araştırma II. Salonunda İngilizce olarak açık katılımla gerçekleştirilecek.

Bilim ve Sanat Vakfı'nın etkinlikle ilgili açıklaması şu şekilde:

Küresel Araştırmalar Merkezi, Özel Etkinlik toplantı dizisinin Şubat ayı konuğu Filistin’in İslami arkeolojisi üzerine çalışmalar yapan Abdelrazek Matani olacak. Halen Ben-Gurion University-Beer Shiva da “Chronology and Typology of Muslim Mosques in Jund Al-Urdun and Jund Filastin” doktora tezi hazırlayan Matani, Siyonist arkeoloji ve Kudüs’ün Yahudileşme süreci üzerine bir konuşma gerçekleştirecek. 2 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 15.00’de Araştırma II Salonu’nda başlayacaktır.

Abd al-razek Matani, 2013 yılında University of Haifa’dan “Chronology and Typology of Islamic Burial” başlıklı teziyle yüksek lisans derecesini aldı. Halen Ben-Gurion Ubiversity-Beer Shiva’da “Chronology and Typology of Muslim Mosques in Jund Al-Urdun and Jund Filastin” başlıklı doktora tezini hazırlamaktadır. Arapça, İngilizce ve İbranice bilen Matani’nin ilgi alanlarını İslami arkeoloji ve Filistin arkeolojisi gibi konular oluşturmaktadır.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Araştırma II Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr


Benzer Haberler & Reklamlar