7 Asırlık cami onarılmayı bekliyor

7 Asırlık cami onarılmayı bekliyor

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Dereçetinören köyündeki yaklaşık 7 asırlık olan tarihi cami onarılmayı bekliyor.

Dereçetinören köyünü ziyaret eden Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin, tarihi camiyi ziyaret ederek, köy muhtarı İsmail Durmuş'tan cami hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Şahin, caminin durumuyla ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğüne yazı yazacaklarını belirterek, "Bu cami, ahşap ve el emeğiyle yapılmış bir tarihi bir eser. Dış duvarlar taş ve çamur ile örülmüş. Çevre düzenlemesi ve mezarlığın bakıma ihtiyacı var. Tarihimize sahip çıkarak koruyacağız." diye konuştu.

Köy muhtarı Durmuş ise köyde 25 hanenin bulunduğunu ve 145 kişinin yaşadığını belirterek, "Tarihi camimizin onarılmasını istiyoruz, Bu caminin yaklaşık 700 yıl önce yapıldığı iddia ediliyor. Bu cami bir kaç köyün bir araya geldiği ve cuma namazlarının kırıldığı yerdi. Gürçam, Pelitözü, Göllören ve Çetinören köylerinden gelen vatandaşlar cuma namazını bu camide kılarlarmış. Biz hala cuma, bayram ve cenaze namazımızı burada kılmaktayız. Cenazelerimizi buraya getirip defin yaparız. Cami çok eski o zaman taştan yapılmış tarihimize sahip çıkalım." dedi.

İlhami Çetin - AA


Benzer Haberler & Reklamlar