273 milyon yıllık yaşayan fosiller bulundu

273 milyon yıllık yaşayan fosiller bulundu

Japonya yakınlarında okyanus derinliklerinde Paleozoyik dönemden bu yana varlığını sürdürdüğü tespit edilen canlı türleri bulundu..

Milyonlarca yıldır okyanus tabanında yaşayan canlıların, fosil kayıtlarına göre insanlık tarihinden çok daha uzun süre önce var olduğu ve gözlerden ırak yaşayarak hayatta kalmayı başardıkları anlaşıldı..

273 milyon yıllık 'yaşayan fosiller'in keşfi, Japonya'nın Honşu ve Şikoku adalarının yakınlarında, deniz yüzeyinin 100 metre altında aralarında simbiyotik yaşam olduğu fark edilen iki deniz canlısının bulunmasıyla gerçekleşti.

Fosil kayıtlarına göre iskeletlerin hiç değişmediği tespit edildi

Varşova Üniversitesi paleontologu Mikolaj Zapalski öncülüğündeki Polonya-Japon ortak araştırma ekibi, Paleozoyik dönemden kalma bu fosillere, iç yapılarına göz atmak için mikrotomografi kullanarak taramadan önce stereoskopik mikroskop kullanarak 'el değmeden' bir inceleme yaptı.

Araştırmacılar, türleri belirlemek için DNA barkodu kullanarak invaziv olmayan araştırmalarını tamamladılar.

Yeni keşfedilen bu örneklerin, deniz kabuklularının iskeletlerinin yapısını değiştirmediğini keşfeden araştırmacılar, bunun da da fosil kayıtlarından neden bu kadar uzun süre kaybolduklarına dair olası bir ipucu sağladığını ve yumuşak yapılı organizma fosillerinin gözden kaçacak kadar ender olduklarını belirttiler.

Araştırmacılar, "Bu örnekler bir krinoid (konakçı) ve bir heksakoral (epibiont), yakın zamanda gerçekleşen bir sin vivo ilişkisinin ilk ayrıntılı kayıtlarını ve incelemelerini temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

Krinoidler ve mercanlar, milyonlarca yıl önce uzun, simbiyotik bir ilişkiyi paylaştılar; burada mercanlar, deniz tabanından daha yükseğe tırmanmak için krinoidleri kullanarak okyanus akıntılarında bulunan daha fazla yiyeceğe erişim elde ettiler.


Benzer Haberler & Reklamlar