18 Mayıs 2016 Uluslararası Müzeler Günü

18 Mayıs 2016 Uluslararası Müzeler Günü

18 Mayıs 2016 Uluslararası Müzeler Günü'nde tüm müzelerde etkinliklerle kutlanacak ve müzeler bedava olacak.

EDİRNE : Edirne'de Dünya Müzeler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müzeler Günü nedeniyle çeşitli yarışmalar ve bazı etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Etkinlikler kapsamında kentteki ilkokul öğrencilerinin müzeyi gezme fırsatı bulduklarını ve tarihi eserler konusunda bilgi aldıklarını ifade eden Karakaya, ''Bu etkinlikleri yaparken amacımız çocuklarda kültür varlığının korunması konusunda farkındalığı arttırmak ve tarihi eser bilinci oluşturmak. Bu nedenle resim ve fotoğraf yarışmaları düzenleniyor. Gün geçtikçe de bu yarışmalara ilgi artıyor.'' dedi.

Karakaya, çocukların ayrıca müze bahçesinde toprak ve hamurdan çeşitli figürler yaptıklarını, bunların da ayrıca sergileneceğini söyledi.

Müzeler Günü nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri yarın verilecek.

Antalyaa'da Müzeler Haftası

ANTALYA:  Antalya Büyükşehir Belediyesinin Oyuncak Müzesi ve Soba Müzesi, Müzeler Haftası dolayısıyla 18 Mayıs'ta kapılarını ziyaretçilerine ücretsiz açacak.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Müzeler Haftası, Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı müzelerde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığına bağlı Oyuncak Müzesi ile Soba Müzesi, 18 Mayıs Çarşamba günü ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği Kaleiçi Yat Limanı’ndaki Oyuncak Müzesi’nde, gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Çocuklar, palyaço ve jonglör gösterileriyle keyifli saatler geçirecek.
 


Benzer Haberler & Reklamlar