Sebaste Antik Kenti'ndeki kazılarda Bizans Dönemi'ne ait 9 mezar bulundu
Roma'nın ilk imparatoru Augustus tarafından kurulan Uşak'taki Sebaste Antik Kenti'nde, Orta Bizans Dönemi'ne ait 9 mezar tespit edildi.
Roma'nın ilk imparatoru Augustus tarafından kurulan Uşak'taki Sebaste Antik Kenti'nde, Orta Bizans Dönemi'ne ait 9 mezar tespit edildi.
Oluz Höyük kazılarında geçen yıllarda bulunan Medlere ait buluntularla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Şevket Dönmez, Medler'in bugüne kadar ön Asya’da çok fazla arkeolojik izleri bilinmeyen bir toplum olduğunu belirterek, "bu seneki heyecanımızın da…
Mersin'deki Kelenderis Antik Kenti'nde devam eden arkeolojik çalışmalarda, daha önce surlarının bir kısmına ulaşılan 2 bin 500 yıllık kalenin tüm hatlarıyla gün yüzüne çıkarılması amaçlanıyor.
Bugün hâlâ ayakta duran her biri 150 ton ağırlıktaki taşlardan inşa edilmiş İspanya'daki yaklaşık 6 bin yıllık Dolmen de Menga, neolitik çağ yapı ustalarının son derece bilgili ve karmaşık mühendislik problemlerini çözmede usta olduklarını ortaya…
Almanya Arkeoloji Enstitüsü arkeoloğu ve Göbeklitepe Kazı Koordinatörü Arkeolog Dr. Lee Clare, twitter hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu:
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Geç Hitit döneminin başkenti olarak bilinen Zincirli Höyük'te depremin ardından ara verilen arkeoloji kazılarında 14. etap çalışmaları başladı.
Kütahya'daki Tavşanlı Höyük kazısında, arkeolojiyi sahada gönüllü çalışarak yakından tanımak isteyenler belirli periyotlarla misafir ediliyor. Kazı başkanı - lise öğrencilerine ayrı kontenjan açtıklarını belirtiyor.
Kazı Başkanı Prof. Dr. Atilla Engin; "amacımız Oylum Höyükte bulunan kültür varlıklarını turizm cazibe merkezi haline getirmek. Böylelikle bu bölgeyi destinasyon noktası haline getirmek istiyoruz. Bu sayede de Kilis turizmine katkı sunmayı…
İzmir'in Bornova ilçesinde arkeolojik kazıları süren Yassıtepe Höyüğü'nde, kısmen ticari amaçlı da kullanıldığı tahmin edilen 5 bin yıllık depo yapısı tespit edildi.
Edinburgh Üniversitesi Mühendislik Okulu, Malzeme ve İşlemler Enstitüsü öğretim üyesi Dr. Martin Sweatman'ın Göbeklitepe'deki D yapısında bir astronomik kayıt hatta takvim olabileceği iddiasını, Göbeklitepe ve Karahantepe Arkeoloji Kazıları Başkanı…
Çorum'un Boğazkale ilçesindeki 8 bin yıllık geçmişe sahip Hattuşa Kenti'nde 118 yıl önce başlayan arkeolojik kazı, bu yıl da farklı branşlardan bilim insanlarının katılımıyla devam ediyor.
İzmir Milletvekili İbrahim Akın, TBMM'e verdiği soru önergesi ile bir çok kazı çalışmasının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödeneksiz bırakılmasının nedenlerinin açıklanmasını istedi.
Arkeolojik sırlar yumağı Göbeklitepe'de resim yazısı olma ihtimali üzerinde durulan T biçimli taşlar üzerindeki şekillerden bazılarının dili çözüldü. Üzerinde Akbaba, kesik insan başı olduğu tahmin edilen yuvarlak şekil ve el çantasını andırır…
Laodikeia Antik Kenti kazılarında arkeoloji dünyasındaki bulunan ve orijinaline göre yapılan en erken eser grubu olan Skylla grubu heykeller bulundu. Mitolojiye göre Skylla, Messina Boğazı'nda (İtalya kıyıları) pusuda bekleyen kadın başlı vücudunun…
Kahramanmaraş'taki Direkli Mağarası'nda süren arkeoloji kazılarında 14 bin 500 yıllık buluntuların çıktığı katmanda dikdörtgen şeklinde mezar bulundu. Geç Paleolitik dönemde insanlar cenin pozisyonunda gömüldükleri için genellikle mezarlar yuvarlak…
Altın paralar, arkeolog tarafından Türkiye'nin batısındaki antik kent Notion'da bir evin altındaki bir odada bulundu. Pers İmparatorluğu tarafından çıkarılan bir altın para olan Pers daric için kullanılan bir tasarım öğesi olan diz çökmüş bir okçu…