Avrupa

38 bin yıllık rölyef bulundu

38 bin yıllık rölyef bulundu

Fransa'da 38 bin yıllık rölyef keşfedildi. Fransa'nın güneybatısında bir kaya üzerine çizilmiş 38 bin yıllık çizimin, Batı Avrasya'da keşfedilmiş en eski sanat eserlerinden biri olduğu tahmin ediliyor

Arkeologlar Shakespeare efsanesini bitirdi!

Arkeologlar Shakespeare efsanesini bitirdi!

Fort William'daki ormanlık alanda tören yolu olduğu iddia edilen ve halk arasında Shakespeare'in Macbeth'inde adı geçen Banquo'nun yürüyüş yolu olduğuna inanılan şeridin, doğal kil bandı olduğu anlaşıldı.

Danimarkada Viking takısı bulundu

Danimarka'da Viking takısı bulundu

Danimarka'nın Lolland adasında, içlerinde, üzerinde tanrı Odin'in tasviri yer alan kolyenin de yer aldığı 1500 yıllık altın objeler bulundu.

Bu bacaklar Kraliçe Nefertarinin olmalı!

Bu bacaklar Kraliçe Nefertari'nin olmalı!

Bu bacaklar Firavun Ramses'in Hititlerle savaşmaktansa onun yanında kalmak istediği ünlü Mısır kraliçesine mi ait? Bilim adamları, Kraliçe Nefertari'nin mezarında bulunan antik, mumyalanmış bacak kemiklerinin ona ait olduğunu savunuyorlar.…

Bin yıllık Viking alet kutusu bulundu

Bin yıllık Viking alet kutusu bulundu

Viking bir ustaya ait olduğu sanılan kutunun içinden çıkan 16 demir el aleti, filmlere konu olacak şekilde hastaneye kaldırılarak röntgeni çekildikten sonra açılmak suretiyle sağlam olarak kurtarıldı.

Kara Vebanın 48 kurbanı bulundu

Kara Veba'nın 48 kurbanı bulundu

İngiliz arkeologlar 14. Yüzyılda Avrupa nüfusunun üçte birini yok eden Kara Veba salgınında ölen 48 çocuğun iskeletlerini buldu.