Avrupa

Karadenizde bulunan gemilerdeki halat dahi çürümemiş

Karadeniz'de bulunan gemilerdeki halat dahi çürümemiş

Karadeniz'de inanılması güç arkeolojik keşif sürüyor: Roma, Bizans ve Osmanlı devrinden kaldığı tespit edilen onlarca geminin, güvertesindeki halatlarından birisinin dahi çürümeden günümüze kadar kalmış olması hayretle karşılandı.…

Kanuni Türbesi projesi 2019da tamamlanacak

Kanuni Türbesi projesi 2019'da tamamlanacak

Bu yılki çalışmalarda tekkenin tamamen ortaya çıkarılması beklenirken, bölgedeki arkeolojik malzeme, ortaya çıkan yapılar ve bunların parçası olan küçük eserler belgeleniyor.

Kırımda 2 bin yıllık sunak bulundu

Kırım'da 2 bin yıllık sunak bulundu

Arkeologlar Kırım’da gerçekleştirilen arkeolojik araştırmalar sırasında M.Ö. 3. yüzyıla ait sunak keşfettiler. Sunağın istilacı Spartalıların Artemis, yerli halkın ise Kimmer Tanrıçası Deva olarak tapındığı bekaret tanrıçası Maiden'e ait olduğu…

Bir Pompei de Fransada tesadüfen keşfedildi

Bir Pompei de Fransa'da tesadüfen keşfedildi

Fransa'da 2 bin yıllık antik yerleşim yeri bulundu. Olağanüstü keşif bölgesi ilan edilen alanda bulunan Roma dönemine ait antik yerleşim yeri, İtalya'daki Pompei antik kentine benzerliğiyle dikkati çekti.

Kırımda uzun kafalı çocuk iskeleti bulundu

Kırım'da uzun kafalı çocuk iskeleti bulundu

Kırım'ın Yakovenkovo köyündeki arkeolojik kazılarda 1.5 yaşında, kafatası deforme olmuş çocuk iskeleti bulundu. Arkeologlar, iskeleti sıradışı kafatası yapısından dolayı 'uzaylı' olarak adlandırdı.

Kral Arthurun sofra seramikleri Foçadan gitmiş

Kral Arthur'un sofra seramikleri Foça'dan gitmiş

İngiltere'deki bir arkeolojik kazıda Foça'nın ünlü kırmızı astarlı seramikleri bulundu. Efsanevi sahil şatosunun bulunduğu Tintagel kalesinde arkeoloji kazıları erken Cornish krallarının zarif zevklerini ortaya çıkardı.