Avrupa

13 Bin yıllık diş dolguları

13 Bin yıllık diş dolguları

İtalya’da bulunan 13.000 yıllık iki ön dişte, yersakızından yapılmış diş dolgusu izleri keşfedildi. Dolguda yersakızı antiseptik olarak kullanılmış olabilir.

Maratonda Miken savaşçı mezarı bulundu

Maraton'da Miken savaşçı mezarı bulundu

Kılıç, mızrak, bıçak ve oklarla gömülmüş Miken savaşçının mezarı tahminen bin yıl sonra açılmış ve kemikleri özenle toplanarak mezarın üstüne taşınmış.

İspanyada 10 bin yıllık yamyamlık izi

İspanya'da 10 bin yıllık yamyamlık izi

İspanya’da Mezolitik Çağda kaç insan birbirini yemiş olabilir bilinmez ama en az 3 kişinin diğer insanlarca yenildiğini artık biliyoruz. Fakat bu insanların ayin amaçlı mı yoksa beslenmek için mi kesilip yenildiğine dair bulgu yok.

Fransada Sanat tarihi açısından önemli keşif

Fransa'da Sanat tarihi açısından önemli keşif

Fransa'da 14.000 yıllık olduğu tahmin edilen resimli 'tabletler' bulundu. Taş plakalarda yer alan çizimler sanat tarihi açısından çok önemli bir geçiş evresini yansıtıyor. M.Ö. 12.000'de çizilmiş başında ışık halesi bulunan at figürü ise başlıbaşına…

Debod Tapınağı

Debod Tapınağı

Debod Tapınağı, İspanya'nın başkenti Madrid'e taşınan antik Mısır tapınağıdır.

Tuhaf kıyafetli 7 bin yıllık iskelet

Tuhaf kıyafetli 7 bin yıllık iskelet

Akdeniz'de sıradışı bir mezarda sıradışı kıyafet giydiği tahmin edilen genç bir adama ait yarım iskelet bulundu. Adamın en az 158 deniz kabuğu ve 16 geyik dişi bulunan nakışlı yelek benzeri bir giysisi olduğu tahmin ediliyor.