Çin’de 244 milyon yıl öncesine ait balık fosili bulundu
Çin’in güneybatısında 244 milyon yıl öncesine ait balık fosilleri gün yüzüne çıkarıldı.
Çin’in güneybatısında 244 milyon yıl öncesine ait balık fosilleri gün yüzüne çıkarıldı.
"Kiliseye en çok dönüştürülen eserler camiler. Ben 272 cami ve mescit tespit ettim. Sadece camiler değil, tekke, türbe, minare, kule, hamam, çeşme, imaret gibi farklı türde Türk eserleri kiliseye dönüştürülmüş"
Kastamonu'nun Daday ilçesinde evinde 103 parça tarihi eser niteliğinde obje bulunan kişi gözaltına alındı.
Antalya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Anadolu Şehitler Müzesi'nin kapıları ziyaretçilere açıldı.
Denizli'nin Çameli ilçesinde anıt mezar ve yazıtların bulunduğu alan, arkeolojik sit alanı ilan edildi.
7 yıldır aynı evde kiracı olan L.T. vefat eden annesinin rüyasından etkilenerek evin salonunda 21 metrelik kuyu kazdırdı.
Atatürk Üniversitesi ile Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliğinde yapılan ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılan müze, 18 aylık çalışma sürecinin sonunda tamamlandı.
Kurtuba Cami-Katedrali başta olmak üzere İspanya'daki birçok tarihi İslam eseri, halihazırda ya kilise ya da anıt olarak kullanılıyor
Fransız arkeologlar, Deyrizor ilinde YPG/PKK işgalindeki Antik Dur Katlimnu Kenti'nde çıkardıkları kalıntıları veya tarihi eserleri yabancı askerlerin bulunduğu bölgeye taşıyor
İstanbul Kara Surları'nın Edirnekapı bölümünde kısmi yıkılma meydana geldi.
Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yontma taş devri ve Hitit döneminden izler taşıyan Ansır Mağaraları'nın ziyarete açılması için çalışmalar sürüyor.
Bursa'nın İznik ilçesinde define ararken dinamit patlatan 2 kişi yaralandı.
Antalya'nın Demre ilçesindeki Aziz Nikolas Kilise ve Müzesi'nde yapılan ayinde, Türk ve Rus dostluğu için de dua edildi.
Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 2015 yılında yıllık sıcaklık artışı için belirlenen 1,5 derecelik eşiğin önümüzdeki beş yıl içerisinde aşılma ihtimalinin arttığını açıkladı.
Meksika'da büyük bir binanın altında tarihi bir Aztek Sarayı'nın kalıntıları bulundu.
Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yer alan 60 mağara, yapısı, jeolojik ve ekolojik doğal değerlerinin durumu araştırılarak, elde edilen verilere göre koruma altına alınacak.