Yedinci Sanat Tarihi Öğrenci Kongresi İzmir'de yapılacak

12-13 Nisan tarihlerinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlenen VI. Sanat Tarihi Öğrenci Kongresi sona ererken VII. Sanat Tarihi Öğrenci Kongresi‘ne 2019 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin ev sahipliği yapacağı açıklandı.

Kongre Sanat tarihçisi Prof. Dr. Hatice Örcün Barışta’ya ithaf edildi

2012 yılından bu yana düzenlenen Sanat Tarihi Öğrenci Kongresi’ne bu yıl Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

12-13 Nisan 2018 tarihlerinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde VI. Sanat Tarihi Öğrenci Kongresi düzenlendi.

2017 yılında kaybettiğimiz, geleneksel sanatlar konusunda araştırmalarıyla tanınan sanat tarihçisi Prof. Dr. Hatice Örcün Barışta’ya ithaf edilen kongreye birçok üniversiteden katılım gerçekleştirildi.

12 Nisan 2018 tarihinde İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından, Cumhuriyet Üniversitesi Sanat Tarihi Kulübü Başkanı Burak Uzun’un konuşması ile başlayan kongre, Cumhuriyet Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erdal Eser’in konuşma ile devam etti ve Gazi Üniversitesi Sanat Tarihi bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Görür’ün “Hatice Örcün Barışta ve Sanat Tarihine Katkıları” konulu konuşması ile Prof. Dr. Hatice Örcün Barışta anıldı.

Kongrenin amacı Türkiye’de Sanat Tarihi alanında karşılaşılan sorunları konuşmak ve çözüm üretmek, Sanat Tarihi bilincini geliştirmek  ve bu alanda farklı üniversitelerde öğrenim görmekte olan öğrencilerin tanışmasını sağlamak.

Kongrede Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı Lisans ve Yüksek Lisans programlarında öğrenim görmekte olan öğrenciler Türk-İslam Sanatı, Genel Sanat Tarihi (Batı Sanatı) ve Bizans Sanatı alanlarında bildirilerini sunmakta, genel değerlendirme yapılmakta ve katılımcılar arasından bir sonraki kongrenin yapılacağı üniversite seçilmekte.

VII. Sanat Tarihi Öğrenci Kongresi‘ne 2019 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ev sahipliği yapacak.

arkeopolis.com


Benzer Haberler & Reklamlar