Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri 4. kez kapılarını açacak

Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri’nin 4'üncüsü Medeniyet Hafızamız Kütüphaneler sloganıyla kapılarını açıyor. Yurt içi ve yurt dışından birçok ilim adamı, akademisyen, yayıncı ve yazarın katılacağı etkinlikte İslam Medeniyetlerinde Kütüphanecilik konusu ele alınacak.

Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde 22 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlik, İslam medeniyetinin asırlardır muhafaza ettiği ilmî birikimini ve ortak kültür mirasına vurgu yapmayı hedefliyor.

Katılımcılar etkinlik kapsamında “Geçmişten Günümüze Kütüphaneler” ve “15 Temmuz” sergilerini ziyaret edebilecek.

Dünyanın dört bir yanından gelecek olan yazar, akademisyen ve ilim adamları da İstanbul’daki çeşitli kütüphane ve medreselere ziyarette bulunacak.

İslam Medeniyetlerinde Kütüphanecilik

Kütüphaneler İslam tarihi boyunca ilmî ve kültürel hayatta önemli bir yer tutmuştur. İslamiyet’in ilk dönemlerinden bu yana kitaplara ve kütüphanelere büyük önem verilmiştir. Başta Abbasiler ve Emeviler olmak üzere birçok İslam medeniyeti Bağdat, Kahire ve Kurtuba gibi şehirlerde büyük kütüphaneler kurmuştur. İslam medeniyetlerinin ilmi ve kültürel hafızasının korunmasında da kütüphaneler başrolü oynamıştır.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi de bu yıl Arapça Kitap ve Kültür Günleri ile kütüphanelerin ortak hafızamıza yaptığı katkıya dikkat çekiyor. “Medeniyet Hafızamız Kütüphaneler” temasıyla düzenlenecek olan etkinlikte sergiler ve gezilerle kütüphanelerin önemine vurgu yapılması ve kültür turizmine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Etkinlik kapsamında yüzlerce yazar, akademisyen ve ilim adamı ziyaretçilerle buluşturularak ilim ve kültür mirasının paylaşılması, din ve dil kardeşliğinin pekiştirilmesi hedefleniyor.


Benzer Haberler & Reklamlar