Türkiye Kültür Portalını ziyaret edenlerin sayısı hızla artıyor

Türkiye Kültür Portalını ziyaret edenlerin sayısı hızla artıyor

Bir milyon 622 bin 783 kişi ile ziyaretçi sayısı yüzde 90 artan Türkiye Kültür Portalı, en çok Bursa, Gaziantep, Ankara, Mersin ve Isparta'dan okur aldı. www.kulturportali.gov.tr adresinden yayın yapan site Türkiye'nin tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerini tanıtıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yerli ve yabancı turistlere kültür, turizm, sanat konusunda güvenli bilgi sağlanması amacıyla hazırlanan portalda, Türk dili ve edebiyatından halk kültürüne, Türk süsleme sanatlarından arkeolojik mirasa, coğrafi işaretli ürünlerden geleneksel mutfağa kadar çeşitli alanlarda bilgiler yer alıyor.

Bakanlık tarafından 2015'te hayata geçirilen Türkiye Kültür Portalı, müzeler, antik kentler, gezilecek yerler, konaklama ve etkinlikler hakkında geziseverlere rehberlik ediyor.

Ziyaretçi sayısı yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 90 artan portala, "www.kulturportali.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

Geçen yılın ilk çeyreğinde 872 bin 127 ziyaret alan portal, bu senenin aynı döneminde sayıyı 1 milyon 622 bin 783'e çıkardı.

Portaldaki ziyaretlerin 1 milyon 462 bin 999'unu, herhangi reklam ya da yönlendirme sonucu olmayan, "organik" diye tanımlanan ziyaretler oluşturdu.

Türkiye Kültür Portalı'nda en çok ziyaret edilen ilk beş il ise sırasıyla Bursa, Gaziantep, Ankara, Mersin ve Isparta oldu.
 


Benzer Haberler & Reklamlar