TİKA Moğolistan'da Müze Binası Yaptı

Moğolistan'da Duha Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Tsagaannuur ilçesinde araştırma merkezi ve müze binası inşa edildi

ULAN BATUR:  Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA), Moğolistan'ın başkenti Ulan Bator'a yaklaşık bin 400 kilometre mesafedeki, Duha Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Tsagaannuur ilçesinde araştırma merkezi ve müze binası inşa etti.

Tsagaannuur'da yapılan açılış törenine TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er, TİKA Ulan Batur Program Koordinatörü Veysel Çiftçi, Moğol yetkililer ve çok sayıda kişi katıldı.

TİKA Başkan Yardımcısı Er, törende yaptığı konuşmada "Tayga Melodisi" isimli sivil toplum kuruluşunun talebi üzerine kurdukları Duha Türkleri Araştırma Merkezi ve müzeyi halkın hizmetine sunduklarını belirtti.

Merkezde, kaybolmaya yüz tutan etnik grup olarak belirlenen Duha Türklerine ait tarihi ve kültürel mirasın korunarak gelecek nesillere aktarılacağını söyleyen Er, TİKA olarak bundan sonra da eğitim ve sağlık başta olmakla birçok alanda Moğolistan'ın yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

TİKA Ulan Batur Program Koordinatörü Veysel Çiftçi ise 2014'te Duhalar için hayati öneme sahip 20 baş damızlık geyik temin ettiklerini, 2015'te ise Tsagaannuur ilçe okulunun tadilatını yaptıklarını bildirdi.

"Tayga Melodisi" Başkanı Ulziisaikhan Sodov, yapılanlar için Türk halkı ve TİKA'ya teşekkürlerini iletti.
Törende Duha Türklerinden 82 aileye gıda yardımı da yapıldı.


Duha Türkleri
TİKA
TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er
Muhabir Ekip


Benzer Haberler & Reklamlar