Tekirdağ'da fotoğraf müzesi açılacak

Tekirdağ'da fotoğraf müzesi açılacak

Tekirdağ'da Mavridis Evinin Müze haline getirilmesi şehrin tarihi açısından oldukça önemli ve şehre çok sayıda ziyaretçi çekecek

TEKİRDAĞ: Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou, Süleymanpaşa ilçesinde yapılacak fotoğraf müzesinin kentin tarihi açısından oldukça önemli olduğunu ve şehre çok sayıda ziyaretçi çekeceğini belirtti.

Süleymanpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Charitidou, Belediye Başkanı Ekrem Eşkinatı'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Charitidou, Tekirdağ'da 18. yüzyılda yaşayan Mavridis ailesinin mübadele nedeniyle terk ettiği evin, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ailenin arşivindeki 3 bin Tekirdağ fotoğrafının sergileneceği müzeye dönüştürülme çalışmalarından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Müze projesi kapsamında Tekirdağ üzerine uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren ve 3 bin fotoğraflık Tekirdağ'ın eski fotoğraflarının bulunduğu arşive sahip Dimitrios Mavridis'in Yunanistan’da ziyaret edilmesine de sevindiğini ve Eşkinat’ı projeden dolayı tebrik ettiğini aktaran Charitidou, "Müzenin açılışında da olmak istiyorum. Müze şehrin tarihi açısından oldukça önemli ve şehre çok sayıda ziyaretçi çekecek." değerlendirmesinde bulundu.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise Charitidou'ya, projeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Eşkinat, Edirne Konsolosu Charitidou'ya Süleymanpaşa Belediyesinin içeriğinde lokum ve çikolata ile belediye simgeli çeşitli hediyelerin yer aldığı paketi hediye etti.


AA  Emrah Gökmen 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar