TBMM'de Adıyaman Arkeoloji Müzesi'nin ödeneği soruldu

Adıyaman'da 31 Bin tarihi eserin depoda beklediğini belirten Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM'de yeni Adıyaman Arkeoloji Müzesi ödeneğinin ne zaman gönderileceğini sordu.

Milletvekili Tutdere, Turizm Kanunu görüşmeleri sırasında meclis genel kurulunda inşa edilmesi beklenen Yeni Arkeoloji Müzesi’nin bütçesinin neden hala Adıyaman’a ulaşmadığını sordu.

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi 2018 ve 2019 Yatırım Programında yer almasına rağmen, ihalesine katılacak kurum bulunamadığına işaret eden Tutdere, Bakanlığın ise yapılması için sorumluluk almadığını kaydetti.

Milletvekili Tutdere;  "UNESCO tarafından tüm insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen, Dünya'nın 8'inci harikası Nemrut Dağı Milli Parkı'na ve çok sayıda tarihi, doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Adıyamanımız turizm yatırımları konusunda da hak ettiği payı alamıyor. Ödenek yetersiz olduğu için ihaleye hiçbir firma girmiyor. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından açıklanan 2019 Yatırım Programı'nda olmasına rağmen Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesinin ihalesi, ödenek yetersizliği nedeniyle bugüne kadar yapılamamıştır. İhale yapılamadığı için ve mevcut müze de ihtiyacı karşılayamadığı için Adıyaman'da 31 bin tarihi eser şu an depoda beklemektedir" dedi.

Tutdere, soru önergesinde, "Bakanlık yetkilileri de buradayken buradan sormak istiyorum, "Adıyaman Panorama Müzesi için gerekli ödenek ne zaman gönderilecek? Bu konuda, Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?" dedi.

PHA
 


Benzer Haberler & Reklamlar