Tarihte Kıbrıs Sempozyumu kitaplaştı

2 ciltlik eserde KKTC, Türkiye, Sırbistan, Azerbaycan, Yunanistan, Amerika ve İngiltere’den alanında uzman 29 profesör, 18 doçent, 21 yardımcı doçent ve diğer araştırmacılarla toplamda 110 akademisyenin bildirisi yer alıyor.

Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türk Tarih Kurumu, TC Polis Akademisi ve Journal of History Studies işbirliğiyle, 11-13 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen I. Uluslararası Akdeniz Karpaz Sempozyumu “Tarihte Kıbrıs” eseri iki cilt olarak hazırlanmış ve tarihi kaynaklar arasında yerini almıştır.

Sempozyumda, Kıbrıs’ın diğer ülkelerle ilişkileri, Kıbrıs’taki egemenlikler, sanatlar, yaşam tarzı, vakıflar, tarihi eserler, meslekler, eğitim, nüfus ve toplum yapısı, örgütler, meşhur kişiler ve Kıbrıs’ın basına yansıması gibi çeşitli konularda bilimsel sunumlar yapılmıştı.

“Tarihte Kıbrıs” isimli 2 ciltlik eser içerisinde KKTC, Türkiye, Sırbistan, Azerbaycan, Yunanistan, Amerika ve İngiltere’den alanında uzman 29 profesör, 18 doçent, 21 yardımcı doçent ve diğer araştırmacılarla toplamda 110 akademisyenin katkısı bulunuyor.

Ayrıca Kıbrıs tarihi ile ilgili makalesini sunan “Eleutherios Venizelos” Historical Institute’ten Dr. Dimitri Michalapoluos, Yunan tarihçi olarak Kıbrıs’ta bir ilkin yaşanmasına da vesile olmuştur.

www.brtk.net


Benzer Haberler & Reklamlar