Tarihi Unkapanı Değirmeni üniversite binasına dönüştürülecek

Tarihi Unkapanı Değirmeni üniversite binasına dönüştürülecek

İbn Haldun Üniversitesinin (İHÜ) "Unkapanı Değirmeni Üniversite Dönüşüm Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Yıkık durumdaki tarihi değirmenin yeniden "restore" edilerek, eğitime kazandırılmasını amaçlayan projenin tanıtımında konuşan İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, üniversitenin bu yerleşkesiyle beraber topluma doğrudan eğitim hizmetlerini sunacağını söyledi.

Arkan, "Mekan 1800'lü yılların sonunda Unkapanı adını verdiğimiz bir değirmen olarak inşa edilmiş. Haliç'ten gelen buğdaylar burada işleniyor ve sonrasında İstanbul halkının besin ihtiyacını karşılıyor. İnşallah İbn Haldun Üniversitesi burada eğitim, bilgi, düşünce ve sanat ihtiyacını karşılayacak. Burada bir ilk olarak da fikri olanların, projesi olanların açık ofislerde projelerini tartışabileceği bir alan da oluşturacağız." dedi.

Prof. Dr. Arkan, projenin 4 biner metrekare taban ve kapalı alanı bulunduğunu aktaran Arkan, yerleşkede Türk-Özbek ilişkilerinin işbirliğine dair bir araştırma merkezinin de yer alacağını belirtti., 

İHÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, bunu kültürel bir proje olarak da değerlendirdiklerini söyledi.

İHÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ise tarihi mirasın ihyasının bir fonksiyon kazandırmadan kolay yapılamadığını kaydetti. Bu tür yapıların üniversite gibi kamu hizmeti görecek hale getirildiğinde ideal sonuçların ortaya çıktığını, bunun Süleymaniye bölgesinin hak ettiği hüviyeti kazanmasına önayak olacağını belirten Erdoğan, öğrenci ve akademisyenlerin bölgeye değer katacağını savundu. 

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, İstanbul'un Türk-İslam medeniyetinin en müstesna bölgelerinden biri olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından dua okunan ve kurban kesilen törene AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, bazı akademisyenler ve davetliler katıldı.


Benzer Haberler & Reklamlar