Tarihçi ve Yayıncı Ahsen Batur vefat etti

Tarihçi ve Yayıncı Ahsen Batur vefat etti

Selenge Yayınevi'nin kurucusu Ahsen Batur'un vefat ettiği açıklandı.

Selenge yayınlarının kurucusu olan Ahsen Batur, yaklaşık 10 gün önce yoğun bakıma kaldırılmıştı. Yoğun bakımda tedavi gören Ahsen Batur'un dün dünya hayatına gözlerini yumduğu açıklandı.

Ahsen Batur'un cenazesi bugün 02.08.2022 öğle namazından sonra Edirnekapı Kozlu Mezarlık Camisi’nden kaldırılacak.

Vefat haberini Selenge Yayınları sosyal medya hesabından "Yayınevimizin kurucusu Sayın Ahsen Batur'un vefat haberini aldık. Kendisini kaybetmenin acısını paylaşıyor, tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" mesajı ile duyururken, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu" Türk tarihçiliğine tek başına bir Enstitü gibi hizmet veren Ahsen Batur'un ölümünü haber aldık. Ülkemiz için büyük ve donanımlı bir tarihçisi kadar dürüst, açık sözlü, yiğit ve gerçek bir yurtseverinin de kaybı oldu. Sevenlerinin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

Ahsen Batur Kimdir ?

17 Ağustos 1954 tarihinde Niğde’de doğdu. Lise eğitimini Niğde ve İstanbul’da tamamladı. İstanbul Eğitim Enstitüsü Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Çeşitli yayın kuruluşlarında ve kurumlarda çevirmen olarak çalıştı. Bir dönem gazetecilik de yapan Batur, akademik tarih kitapları yayınlamak amacıyla Selenge Yayınevi’ni kurdu. Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça bilen Ahsen Batur Kimdir başta Özbekçe olmak üzere muhtelid Türk lehçelerinden çevririler de yapmıştı.

17 Ağustos 1954 tarihinde Niğde'de doğdu. Lise eğitimini Niğde ve İstanbul'da tamamladı. İstanbul Eğitim Enstitüsü Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Çeşitli yayın kuruluşlarında ve kurumlarda çevirmen olarak çalıştı. Akademik tarih kitapları yayınlamak amacıyla Selenge Yayınevi'ni kurdu. Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça biliyor. Başta Özbekçe olmak Türk lehçelerinden de çevriler yapıyor.

AHSEN BATUR'UN ESERLERİ:

* 1200 Yıllık Sürgün  (Türk Sözünün Hazin Serüveni) / Selenge Yayınları

* Kürdoloji Yalanları / Selenge Yayınları

Belgesiz tarihçilik, kendi kendini aldatmanın en kestirme yoludur...

ÇEVİRİLERİ:

* Ötgen Künler / Abdullah Kadiri
Selenge Yayınları

* Son Timurlu / Pirim Kadirov
İleri Yayınları

* Batı Dayatmacılığı ve İslam / Ahsen Batur
Selenge Yayınları

* Turan'ın Alp Kızları
İpekyolu Efsaneleri

* En - Nücumu'z - Zahire (Parlayan Yıldızlar)
İbni Tagriberdi  


Benzer Haberler & Reklamlar