Sualtı arkeologları Dünya Kalp Günü'nde Kerpe'de 'kalp şeklinde' kandil buldular

Sualtı arkeologları Dünya Kalp Günü'nde Kerpe'de 'kalp şeklinde' kandil buldular

Kocaeli'nin Karadeniz kıyısındaki Antik Kerpe Limanı'nda su altında süren arkeolojik çalışmalarda, Roma dönemine ait seramik kandil bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun ilginç arkeolojik keşfi dün sosyal medya hesabından, "Bugün, 29 Eylül Dünya Kalp gününde, Kocaeli Müze Müdürlüğümüz Başkanlığında gerçekleştirilen Kerpe Sualtı kazımızda, Roma dönemine ait, kazıma tekniğiyle yapılmış kalp desenini andıran bitkisel motifli bir pişmiş toprak kandil tespit edildi" mesajı ile duyurdu. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü onayıyla, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından Kandıra ilçesinin Kerpe sahilinde yer alan Antik Kerpe Limanı'nda geçen yıldan bu yana çalışmaları sürdüren kazı ekibinin keşfi ile ilgili açıklama bugün yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre; Roma dönemine ait kazıma tekniğiyle yapılmış kalp desenini andıran bitkisel motifli bir pişmiş topraktan imal imal edilmiş kermaik bir kandil bulundu. Eser, korunması amacıyla Kocaeli Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar