Sözleşmeli arkeolog alımında puan birincileri mülakatta başarısız oluyor!

Sözleşmeli arkeolog alımında puan birincileri mülakatta başarısız oluyor!

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanıyla birinci sırada yer alan adaylardan bazılarının mülakatta düşük puanla elenmeleri dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 40 sözleşmeli arkeolog alımında ilginç bir nokta dikkat çekti.

Bakanlığın sitesinde ilan edilen sonuçlara göre; 30 Mayıs ile 6 Haziran tarihleri arasında gerekli KPSS puanı ve özel şartları karşılayan 120 adaydan  Adana, Amasya, Antalya, Artvin, Edirne, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Manisa, Mardin, Sakarya ve Samsun’u tercih eden ve KPSS puanıyla birinci sırada olan adaylar mülakatta düşük puan alarak elendi.

Mersin ve Rize’de ise birinci sıradaki adaylar mülakat sonucundan yedekler listesine alındı. 

www.diken.com.tr sitesinden Altan Sancar'ın haberine göre; Bakanlığın listesine göre tam 16 ilde KPSS puanı diğer adaylara göre düşük adaylar mülakatlar sonucunda işe alındı. Mülakat sonucunda elenen adaylar arasında KPSS’den 80 ve üzerinde puan alanlar da bulunuyor.

Diken’in ulaştığı ve kaygıları nedeniyle isminin gizlenmesini isteyen elenen adaylardan biri şunları söyledi: “Nisanda 39 arkeolog alımı için ilana çıktı bakanlık; mülakat ve sonuç aşamaları toplam dört ay sürdü. Başvurduğum il bazından birinci sırada yer aldım ve mülakata girdim. Hem sıralamama güveniyordum hem de mülakata hazırlandığım için bu yıl KPSS’ye başvuru bile yapmadım. Fakat sonuç hüsran oldu ve son sıradaki aday mülakatla işe alınırken, ben mülakatla elendim. Bu durum birçok ilde yaşandı ve bazı arkadaşlarımız dava açmaya hazırlanıyor.”


Benzer Haberler & Reklamlar